Jeste li znali da i u našoj blizini postoji Hobbiton?
Jeste li znali da i u našoj blizini postoji Hobbiton?

Jeste li znali da i u našoj
blizini postoji Hobbiton?

Čudesni svijet Međuzemlja nastao pod kreativnim perom jednog od najpoznatijih engleskih pisaca J.R.R. Tolkiena već desetljećima oduševljava i inspirira ljubitelje fantastike diljem svijeta.

Zemlja Hobbita

Iako ste svi već sigurno čuli za Hobbiton na Novom Zelandu, mi smo pronašli jedan u našoj blizini. Hobbiton.ba je novootvoreno turističko naselje u srcu Bosne i Hercegovine. Nalazi se u općini Kreševo, točnije u selu Rakova Noga. Ono što čini posebnim ovo turističko naselje, jesu male zemunice odnosno replika „hobbit rupa“. Već na prvi pogled osvojit će vas mala dvorišta iz kojih pogled seže na ranč jelena lopatara i nekoliko jezera s labudovima, a jutarnja buđenja će Vam uljepšati cvrkuti ptica, pjev pijetlova i glasanja jelena. Ono što će Vam zaista izmamiti osmijeh na licu i urezati se u najljepša sjećanja jest zalazak sunca koji možete uloviti iz kućice. Posebnost ovih zemunica jest da svaka kućica nosi dašak kreševske povijesti, tradicije i znamenitosti.

Priroda, mir, hrana i romantični zalasci sunca

Osim toga, odmor ovdje zbilja će vam ostati u sjećanju. Uputite se na jedinstvenu avanturu, odmorite usred prirode i uživajte u ugodnom odmoru u neobičnom interijeru i čudnovatom eksterijeru koji će vas odvesti u svijet mašte. Hobbiton je jedinstveni način na koji možete provesti odmor. Naime cijelo područje Kreševske općine izuzetno je lijepo zbog visokih grebena, brda i planina te šuma koje čine 70 posto općinskog prostora. Brojni planinski izvori i potoci naglašavaju čari čiste i nedirnute prirode, a jednostavni planinski putevi i staze ipak omogućavaju pristup svim prirodnim ljepotama.

Za gastroljupce, tu su i kreševski restorani s tradicionalnim jelima, koja nude poseban gurmanski užitak u spoju s predivnom prirodom. Naime Hobbiton.ba nalazi se svega 7 kilometara od povijesnog grada Kreševa, a od Sarajeva je udaljen 40 kilometara. Stoga možete posjetiti i druge znamenitosti.

Kad se vratite iz razgledavanja, odmoriti možete u jednoj od dvije kućice za odmor. Oni koji su željni zabave s društvom mogu uživati u kolibi za zabavu, a romantičari u duši mogu se uputiti u duge šetnje šetnicama kroz šumu te uživati u najljepšim zalascima sunca.

Kućica za odmor Lipa

Lipa je poznata kao drvo sreće, ljepote, zdravlja i dugovječnosti, a osim toga Lipa je i naseljeno mjesto u Kreševu koje krasi epitet jednog od ljepših u okolici.

Kućica Lipa simbol je jednog sretnog djetinjstva. Protkana je ljubavlju prema prirodi, prirodnim materijalima, starim običajima, odiše emocijom i ima za cilj pružiti vam udobnost i unutarnji mir.

Kućica za odmor Ober

Kućica Ober udobna je zemunica koja na prvu podsjeća na pećinu (po kojoj je dobila i ime – Oberska pećina). U njoj ćete naučiti kako su rudari voljeli Kreševo.  Sve u svemu, neizbježno je spomenuti noćnu idilu koja će vam zasigurno ostati u sjećanju.

Sve informacije o rezervaciji kućice pronađite na službenoj stranici Hobbiton.ba Kreševo.

Foto: Instagram (@hobbiton.ba), TikTok

Učitati još
Zatvori