Ima li bolje destinacije za odmor ovog ljeta? Uskoro kreće nova niskotarifna linija iz Splita do Islanda
Ima li bolje destinacije za odmor ovog ljeta? Uskoro kreće nova niskotarifna linija iz Splita do Islanda

Ima li bolje destinacije za odmor ovog ljeta? Uskoro kreće nova niskotarifna linija iz Splita do Islanda

Proljeće je u punom jeku, priroda se budi, sunčani i topliji dani zovu nas na boravak na otvorenom. Osim toga, s prvim lijepim danima maštamo o putovanjima i odmoru pa često tragamo za novim lokacijama koje bismo voljeli posjetiti. Ako ste jedni od onih koji žele nadolazeću sezonu i ljeto provesti na drugačiji način, imamo ideju kamo otputovati. Naime, za planiranje putovanja nikada nije prerano, a Island je naš prijedlog za ovo ljeto. Evo i zašto.

Island_pexels-matthew-devries
Island_pexels-jonathan-schmer

Zašto posjetiti Island

Otok između Grenlanda, Norveške i Velike Britanije mjesto je koje se ne može usporediti niti s bilo kojim drugim mjestom na zemlji. Island je zemlja fjordova, gejzira, jezera, vodopada i vulkana. No, iznad svega ovo je zemlja vatre i leda. Gotovo 10% površine otoka prekriveno je ledom.

Svaki detalj ovog mjesta ostavlja dubok dojam stvarajući čarobne priče o vilenjacima te magiji svjetlosti i vode. Malo tko će ostati ravnodušan na nesvakidašnju ljepotu Islanda jer takav sjaj, maglicu i boje možete pronaći samo na jednom mjestu. Iako je ovdje vegetacija siromašna, Island nosi poseban šarm vilinske energije. Sve te gole stijene, kiša i vjetar ovdje tako dobro izgledaju i uopće ne narušavaju ljepotu otoka.

Island_iStock

Glavni i najveći  grad Islanda koji je kulturno, političko i gospodarsko sjedište. Ovdje možete vidjeti šarene krovove Reykjavíka, Alþingishúsið, zgradu islandskog parlamenta, luteransku katedralu Hallgrímskirkja, te jezerce Tjörnin u samom centru grada i spremište tople vode s rotirajućom kupolom – Perlan na brdašcu Öskjuhlíð.

Reykjavík_iStock

Iz Splita za Reykjavík

Svemu tome u korist ide i informacija da je uvedena nova linija za Reykjavík i to iz Splita. Split će biti povezan novom linijom islandskog niskotarifnog avioprijevoznika PLAY Airlines s glavnim gradom Islanda, za sada samo u periodu od 28. svibnja do 13. kolovoza, kako navodi Croatian Aviation.

Karte su od danas dostupne za kupovinu na web-stranici avioprijevoznika, stoga svoje putovanja isplanirajte na vrijeme i uživajte u predivnom odmoru.

let iz Splita za Island_pexels
Island, let iz Splita_pexels

Foto: iStock, Pexels

Učitati još
Zatvori