Fotografije zbog kojih ćete poželjeti otputovati na Island
Fotografije zbog kojih ćete poželjeti otputovati na Island

Fotografije zbog kojih ćete
poželjeti otputovati na Island

Možda sad nije idealno vrijeme za putovanja jer smo svi u laganim pripremama za blagdane, ali uvijek možemo gledati i planirati neka nova, buduća. Jedno od definitivno life changing mjesta je Island. Ako ste ikad razmišljali o putovanju u tu zemlju, ove fotografije će vam samo potvrditi da krenete u planiranje, a ako niste, sigurni smo da nakon ovog članka hoćete.

Island

Island je fascinantni otok smješten između Sjevernog Atlantika i Arktičkog oceana, a oduvijek je bio destinacija koja intrigira putnike diljem svijeta. Ova zemlja vatre i leda nudi nevjerojatan spoj spektakularne prirode, bogate povijesti i jedinstvene kulture. Dom je velikog broja vulkana, jezera, poput Bláa Lónið (Plava laguna), gejzira poput Geysira i Strokkura koji redovito prskaju vruću vodu u zrak. Ovaj vulkanski otok zapravo pruža jedinstven uvid u dinamičan karakter Zemlje i vole ga svi ljubitelji prirode.

Nije za svakoga, ali svatko se može zaljubiti u njega

Island je poznat po očuvanju svoje netaknute prirode. Posjetitelji se potiču da poštuju okoliš i uživaju u aktivnostima poput planinarenja, vožnje biciklom i promatranja ptica. Ova veza s prirodom ključna je za identitet Islanda i doprinosi očuvanju ove netaknute ljepote za buduće generacije. Ako volite šušur i putovanja s mnogo turista, atrakcija i noćnog života, ovaj otok nije za vas. No ako se želite sjediniti s prirodom i uživati u ljepotama koje oduzimaju dah, ovo je putovanje koje će vam promijeniti život.

Islandski Fotograf gunnargunnar na svojem Instagram Profil redovito objavljuje fotografije sa svih dijelova otoka, a radi i cjelovite vodiče za ono najvažnije što trebate vidjeti i iskusiti ako odlučite ondje i doputovati. Uživajte u nestvarnim prizorima netaknute prirode i inspirirajte se, baš je vrijeme za novogodišnje odluke.

Učitati još
Zatvori