INSTA(NT) TRAVEL: Istražite prirodne ljepote Mostara
INSTA(NT) TRAVEL: Istražite prirodne ljepote Mostara

INSTA(NT) TRAVEL: Istražite
prirodne ljepote Mostara

U našoj rubrici INSTA(NT) TRAVEL donosimo lokacije koje se nalaze u blizini, a koje se zbog njihove prirodne ljepote i atrakcija isplati posjetiti bilo za vikend, bilo na više dana. Osim toga savršene su da ih se zabilježi fotoobjektivom, pa će vam kao takve ostati kao trajna uspomena na predivnu lokaciju koju ste posjetili. Do sad smo vas odveli u najpoznatija mjesta u ZagorjuIvanšćicuhobit kućice u MađarskojTrst, podzemno jezero, jedinstveni pejzaž crnogorskog zaljeva, OhridKanjonom Vintgar, Kudin most, Budvu. Sve lokacije o kojima smo dosad pisali možete pronaći ovdje. Ovoga puta idemo do Mostara.

Mostar

Ako ste spremni putovati malo duže, zaputite se u susjednu nam Bosnu i Hercegovinu i istražite prirodne ljepote Mostara. Smješten u južnom dijelu Bosne i Hercegovine, na obalama rijeke Neretve, ovaj grad nudi štošta za istražiti. Mostar ima bogatu povijest i poznat je po svom kultnom mostu iz otomanskog doba. Stari most izgrađen je u 16. stoljeću i nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Vjerujemo kako će vas njegova ljepota namamiti da ga ‘uhvatite’ objektivom.

Što posjetiti?

U blizini Starog mosta je Kriva ćuprija izgrađena 1558. godine na rijeci Radobolji i smatra se da je izgrađena kao probni most prije izgradnje Starog mosta. Ovo ambijentalno mjesto prepuno je kafića i restorana s pogledom na rijeku. Stoga je idealna destinacija za mali predah od razgledavanja. Isprobajte najbolji burek, ćevape, kavu ili čaj i uživajte u pogledu. Za one romantične duše tu je i Mjesto za poljupce koje se nalazi iza Krive ćuprije.

Nakon toga, prošećite do povijesnog Starog grada koji se odlikuje tradicionalnom arhitekturom u otomanskom stilu, uskim popločanim ulicama i živahnom bazaru s mnoštvo trgovina i kafića.

Nezaboravan pogled

Osim Starog mosta i povijesnog dijela grada, želite li doživjeti predivan pogled na grad, uputite se u Koski Mehmed-pašinu džamiju. Ova povijesna džamija izgrađena je u 17. stoljeću, a osim impresivne arhitekture i unutrašnjosti, svojim posjetiteljima nudi spektakularan panoramski pogled sa svog minareta.

Osim toga, tu je i Blagaj o kojem smo već pisali. Riječ je o malom i slikovitom naselju u južnoj Bosni i Hercegovini, oko 12 kilometara južno od grada Mostara. Nalazi se na mjestu gdje rijeka Buna izvire iz dubokog ponora, a okružen je strmim liticama i planinama koje pružaju zadivljujući pogled na okolicu.

Stakleni vidikovac

Poželite li uživati u nezaboravnom pogledu na grad, prošećite Skywalkom i zabilježite najljepše trenutke. Naime na brdu Fortici, na visini od 15m, nalazi se prvi stakleni vidikovac u BiH. Pogled na grad je čudesan, bilo da se odlučite za šetnju staklenom stazom dužine od 35 m danju ili u predvečerje.

Sve u svemu, Mostar je idealna destinacija za vikend izlet na kojem ćete uživati u odličnoj hrani, zanimljivim pričama i predivnom pogledu.

Foto: Unsplash, Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori