Hrvatski otok je ponovno proglašen najboljim u Europi

Hrvatski otok je ponovno
proglašen najboljim u Europi

Zahvaljujući blagoj klimi, ugodnim ljetima, čistim plavim morem, prekrasnim plažama, sjajnom noćnom životu i vrhunskoj gastronomiji, Hvar već godinama privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Nije zato nimalo čudno što je više puta proglašavan najboljim otokom u Europi i jednim od najboljih na svijetu. Najnovije priznanje stiglo je početkom ovog tjedna, i to od strane čitatelja prestižnog američkog magazina za putovanja, Condé Nast Travelera.

Hvar je najbolji otok u Europi

Ovaj ugledni časopis svake godine dodijeljuje Readers’ Choice Awards nagrade. Riječ je o najdugovječnijem i najprestižnijem priznanju izvrsnosti u industriji putovanja. Ove godine u izboru je sudjelovalo više od 800 tisuća čitatelja Condé Nast Travelera koji svoje odgovore i ocjene slali na temelju iskustva stečenog tijekom putovanja diljem svijeta.

U kategoriji najboljih otoka u Europi, Hvar je zasjeo na prvo mjesto i iza sebe ostavio grčke otoke Mykonos i Zakynthos, portugalski otok Madeira te otok Ischia u Italiji. S ukupnom ocjenom 96.56/100, Hvar se ujedno našao na 6. mjestu najboljih otoka na svijetu.

Otok koji iz godine u godinu osvaja turiste

“S toplim ljetima i blagim zimama, otok Hvar je najsunčanije mjesto u Hrvatskoj – godišnje ima više od 2800 sunčanih sati. Možda je poznat po plažama i tirkiznom moru, ali postoji i druga strana ovog otoka. Od grada Hvara na južnoj obali otoka, polako se uzbrdo popnite do Tvrđave Fortice, utvrde iz 13. stoljeća s najboljim pogledom na otoku. Da biste vidjeli hvarska spektakularna polja lavande u punom cvatu, posjetite ga početkom ljeta. Berba se odvija krajem srpnja, no na lokalnim tržnicama tijekom cijele godine možete kupiti sve vrste mirisnih suvenira”, piše Condé Nast Traveler.

Upravo je nagrada Readers’ Choice Awards zaslužna za to što se Hvar često opisuje kao jedan od 10 najljepših svjetskih otoka, nakon što je prvi put na popis uvršten 1997. godine. Posljednji put je proglašen najboljim otokom u Europi prije dvije godine. Nekoliko razloga zašto bi svatko trebao barem jednom u životu posjetiti Hvar izdvojili smo ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori