Zadivljujući hoteli Europe u kojima želimo provesti nezaboravan odmor
Zadivljujući hoteli Europe u kojima želimo provesti nezaboravan odmor

Zadivljujući hoteli Europe u kojima
želimo provesti nezaboravan odmor

S toliko kultnih gradova i raznolikim krajolicima, prekrasni hoteli u Europi su uobičajeni. Ali, neki su jednostavno ljepši od drugih. Od vrhunskih luksuznih utočišta na talijanskoj obali Amalfi do umjetničkih remek djela u Madridu ili Ateni, izdvojili smo 8 najljepših europskih hotela u kojima možete boraviti, a našli su se ujedno i na Forbesovoj listi najboljih hotela u svijetu.

Ako se pitate koja su mjesta dobitna kombinacija za odmor vašeg života, razmislite o lokalitetu, pogledu, gastro ponudi, klimi, ugođaju, usluzi, ali i arhitekturi. Predivne lokacije razasute diljem Europe, kriju neke od najdojmljivijih hotela u kojima se svaki kutak čini kao dugo očekivana nagrada koju nakon napornih radnih dana uistinu zaslužujete.

Koji su nas hoteli u Europi oduševili, saznajte u nastavku.

1. Passalacqua, Italija

Passalacqua, luksuzna vila iz 18. stoljeća s pogledom na jezero Como u Italiji, prošle je godine proglašena najboljim hotelom na svijetu.

Prekrasnom vilom okruženom vrtovima upravlja obitelj De Santis, koja također stoji iza Grand Hotela Tremezzo (također na jezeru Como). Nekadašnji je to dom skladatelja Vincenza Bellinija, a danas luksuzni hotel.

Hotel ima 24 sobe raspoređene u tri zgrade: glavna vila, Palazzo s osam i Casa al Lago s četiri apartmana uz jezero.

2. The Four Seasons Firenze, Italija

Na listi se našao još jedan talijanski hotel. Hotel The Four Seasons Firenze smješten je unutar najvećeg privatnog vrta u Firenci u prekrasno obnovljenoj palači Medici iz 15. stoljeća.

Ovaj hotel je prava talijanska oaza tihog luksuza. Već pri ulasku ćete uočiti freske koje vas vode na putovanje kroz prošla vremena, kao i namještaj te detalji koji su također u vintage stilu. Hotel ima 116 spavaćih soba koje krasi starinski namještaj.

Od toga, 79 soba smješteno je u Palazzo della Gherardesca, a 37 u vili, bivšem samostanu iz 16. stoljeća u kojem se nalazi i recepcija.

U sklopu hotela nalazi se i talijanski restoran Il Palagio s Michelinovom zvjezdicom.

The Four Seasons Firenze hotel (1)
The Four Seasons Firenze hotel (2)

3. Claridge’s, Engleska

Otkako je otvoren 1812., hotel Claridge’s u Londonu ugostio je vrhovne dužnosnike, slavne osobe i članove kraljevske obitelji. U ovom hotelu uživat ćete, osim u udobnosti jedne od 269 soba i gastro ponudi, i u spa centru inspiriranom Japanom, bazenu od 25 metara te teretani.

4. The Four Seasons Madrid, Španjolska

Hotel The Four Seasons u Madridu otvoren je 2020. godine, s 200 elegantnih i prostranih spavaćih soba.

Ugodan bar na krovu, pan-azijski restoran, četverokatni spa centar – najveći u Madridu – sa staklenim bazenom i vanjskim prostorom za opuštanje među sadržajima su koji svakako doprinose udobnosti boravka u ovom hotelu smještenom na savršenoj lokaciji.

The Four Seasons Madrid
The Four Seasons Madrid (1)
The Four Seasons Madrid (6)
The Four Seasons Madrid
The Four Seasons Madrid (4)
The Four Seasons Madrid (5)
The Four Seasons Madrid

5. Hotel Le Bristol, Francuska

Hotel Le Bristol u Parizu, oda je francuskoj eleganciji i umjetnosti života. Smješten je na jednoj od najprestižnijih adresa u gradu u ulici du Faubourg Saint-Honoré. Otvoren je 1925. godine i brzo se nametnuo kao omiljeno mjesto pariške kulture.

Hotel ima 190 raskošnih soba i apartmana, a krase ih nježne i pastelne boje te vintage namještaj. Nakon razgledavanja i šetnje slavnom avenijom Champs-Élysée, svakako će dobro doći odmor u ovom hotelu koji apsolutno privlači prepoznatljivim eksterijerom.

U hotelu se nalazi restoran Epicure s tri Michelinove zvjezdice koji gleda na hotelsko dvorište prepuno cvijeća, restoran 114 Faubourg i intiman Café Antonia.

Hotel Le Bristol, Pariz (8)
Hotel Le Bristol, Pariz (10)
Hotel Le Bristol, Pariz (1)
Hotel Le Bristol, Pariz (6)
Hotel Le Bristol, Pariz (2)
Hotel Le Bristol, Pariz (3)
Hotel Le Bristol, Pariz (4)
Hotel Le Bristol, Pariz (5)
Hotel Le Bristol, Pariz (7)
Hotel Le Bristol, Pariz (9)

6. The Gleneagles, Škotska

Hotel se nalazi na šarmantnom seoskom imanju, a idealan je za bijeg od gradske vreve, no pravo je utočište i za parove. Gleneagles je luksuzni hotel, spa i odredište za ljubitelje golfa u srcu škotskog mjestašca Auchterarder.

Ovaj luksuzni hotel s 5 zvjezdica ima 205 prekrasnih spavaćih soba i 28 luksuznih apartmana idealnih za potpuni odmor.

Usto, ovdje se možete opustiti i uživati u gastro delicijama u jednom od 10 restorana i barova s pogledom na prirodu.

7. Badrutt’s Palace, Švicarska

Švicarski hotel Badrutt’s Palace svakako privlači svojim veličanstvenim pogledom na jezero St. Moritz, kao i na šarmantno selo. Jedinstveni dizajni i rasporedi 155 soba te apartmana dodaju osobnost ovom hotelu.

Badrutt’s Palace, Švicarska (2)
Badrutt’s Palace, Švicarska (1)
Badrutt’s Palace, Švicarska (3)
Badrutt’s Palace, Švicarska (1)
Badrutt’s Palace, Švicarska (4)

8. The Four Seasons Astir Palace, Grčka

Ovo predivno skrovište na glamuroznoj atenskoj rivijeri, na vrhu poluotoka okruženog borovima nudi najbolje od oba svijeta. Opušteni bijeg uz more samo 30 minuta od povijesnog središta grada. Otkrijte čuda drevne civilizacije na Akropoli, a zatim se vratite u Four Seasons kako biste se opustili.

The Four Seasons Astir Palace, Grčka (8)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (9)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (1)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (2)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (6)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (10)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (4)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka (3)
The Four Seasons Astir Palace, Grčka
Učitati još
Zatvori