Zadivljujući hoteli Europe u kojima želimo provesti odmor života

Zadivljujući hoteli Europe u kojima
želimo provesti odmor života

S toliko kultnih gradova i raznolikim krajolicima, prekrasni hoteli u Europi su uobičajeni. Ali neki su, jednostavno, ljepši od drugih. Od vrhunskih luksuznih utočišta na talijanskoj obali Amalfi do umjetničkih remek djela u srcu Instanbula, odabrali smo 5 najljepših europskih hotela u kojima možete boraviti.

Ako se pitate koja su mjesta dobitna kombinacija za odmor vašeg života, razmislite o lokalitetu, pogledu, gastro ponudi, klimi, ugođaju, usluzi, ali i arhitekturi. Predivne lokacije razasute diljem Europe, kriju neke od najdojmljivijih hotela u kojima se svaki kutak čini kao dugo očekivana nagrada koju nakon napornih radnih dana uistinu zaslužujete.

O kojim je hotelima riječ, saznajte u nastavku.

Monastero Santa Rosa (Amalfi, Italija)

Monastero Santa Rosa, smješten na vrhu vapnenačke stijene iznad Tirnskog mora u Italiji što jasno daje naslutiti da je s ovoga mjesta magičan pogled. No, sam hotel je zapravo preuređeni samostan iz 17. stoljeća. Impresivan je kao i njegova okolica Amalfi obale.
Sve od izvornih drvenih vrata do dugačkih, zasvođenih hodnika, ovaj hotel je očuvano i netaknuto mjesto koje je lijepo obnovljeno i savršeno usklađeno s prirodnim ambijentom u kojemu se nalazi. Njegova 20 apartmana imaju visoke, zasvođene stropove, jeruzalemske kamene podove i namještaj iz 17. stoljeća kojeg je vlasnica Bianca Sharma sama odabrala.
Dio otpora: grijani infinity bazen na rubu litice, 660 stopa iznad oceana.

Four Seasons Hotel Istanbul u četvrti Sultanahmet (Istanbul)

Four Seasons Hotel Istanbul je izgrađen 1918. godine. Ovaj hotel toliko je beskrajno raskošan da nikad ne biste pogodili da je to bio prvi zatvor u Istanbulu. Zapravo, neoklasična nekretnina izgrađena je oko nekadašnjeg dvorišta za vježbanje.
Njegovih 65 soba individualno je uređeno s raskošnim namještajem, ručno tkanim tepisima i originalnim turskim umjetničkim djelima. Nalazi se u srcu Starog grada, nekoliko koraka od Plave džamije, Aja Sofije i palače Topkapi.

Mystique (Santorini, Grčka)

Iako je teško naći loš pogled u Santoriniju u Grčkoj, Mystique ima pogled koji svaki Instagram profil pretvara u remek djelo. Zahvaljujući uzvišenom smještaju na rubu kaldere, na najjužnijem vrhu Oie. Iz hotelskog beskonačnog bazena gosti se mogu upisati u panoramu dramatičnih vulkanskih litica Santorinija i blistavog južnog Egejskog mora.
Prostrane sobe slobodnog oblika uklesane su izravno u liticu i imaju privatne terase s pogledom na more. Vrhunac objekta je bazenski bar Aura, koji poslužuje koktele kako bi odgovarali zalascima sunca.

The Peninsula Paris (Paris)

Otvoren 2015. godine nakon četverogodišnje transformacije od 850 milijuna dolara, Paris Peninsula u Francuskoj pokazao se vrijednim čekanja. Nekada je to bio hotel Majestic, gdje je George Gershwin napisao “Amerikanac u Parizu” 1928. godine.
Klesana kamena fasada zgrade, prekrivena raskošnim reljefima, pomno je obnovljena u svom nekadašnjem neoklasičnom sjaju. U unutrašnjosti su također obnovljeni mramorni, pozlaćeni mozaici iz 19. stoljeća, koji nadopunjuju suvremene umjetničke radove i dekore.
Hotel ima 200 svijetlih, prostranih soba, spa od 19.000 četvornih metara i elegantan zatvoreni bazen. No, ono što je svima ovdje posebno dojmljivo je restoran na krovu, L’Oiseau Blanc.

Cliveden (Berkshire, Engleska)

Iako je samo jedan sat vožnje od Londona, Cliveden House je okružen hektarima guste šume i valoviti krajolik. Izgrađen 1850-ih godina u spoju engleskog palladianskog i rimskog Cinquecento arhitektonskog stila, izgleda i osjeća se više kao veliki privatni dom od hotela.
Postoji samo 38 soba i apartmana, od kojih je svaki nazvan po liku iz prošlosti kuće – Henry Jamesu, Lady Astor, Prince of Wales i individualno namješteni kako bi odgovarali zahtjevima i najzahtjevnijih gostiju. Vani je povijesni labirint, grijani bazen unutar ograđenog vrta i veličanstveni parter formalnog vrta iz 17. stoljeća.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori