U Rimu se na proljeće otvara jedan od najljepših hotela – mi već maštamo o godišnjem odmoru
U Rimu se na proljeće otvara jedan od najljepših hotela – mi već maštamo o godišnjem odmoru

U Rimu se na proljeće otvara jedan od najljepših hotela – mi već maštamo o godišnjem odmoru

Nakon pospanog ulaska u zimsko razdoblje, dolazak nove godine i nekoliko toplih i sunčanih dana motiviralo nas je na akciju. Pospremili smo blagdanske ukrase, osvježili dom, a dok s nestrpljenjem iščekujemo proljeće, počeli smo razmišljati o prvim putovanjima na koja bismo se mogli odvažiti u 2023. godini. Mišljenja smo kako nikada nije rano za planiranje godišnjeg odmora, a pogotovo ako on obuhvaća i putovanje u inozemstvo.

Jedan od gradova u koji bismo se uvijek mogli vraćati, svakako je Rim. Glavni grad susjedne Italije idealno je odredište za city break, a jednako oduševljava ljubitelje povijesti i arheologije, ljubitelje mode i shoppinga, kao i gurmane. Stvoren za bijeg od svakodnevnice i prepuštanje veseloj atmosferi, Rim će se i ove godine naći na vrhu naše travel liste. Maštanje o putovanju u Rim dobilo je još više smisla kada smo čuli da se ovog proljeća otvara novi hotel, Six Senses Rome.

Six Senses Rome

Hotelska grupacija Six Senses diljem svijeta već ima hotele na 22 lokacije, uključujući gradove, ali i planine, zaljeve, doline, od Kine, Indije, Tajlanda, Sejšela ili Indonezije, pa sve do Francuske, Portugala i Španjolske. Ovo će biti prvi Six Senses hotel u Italiji, a nalazi se na centralnoj gradskoj lokaciji, na Piazza di San Marcello, samo nekoliko blokova dalje od Fontane di Trevi i Panteona.

Novi hotel imat će sva obilježja prave rimske palače; osim centralne lokacije, tu su i vrt s dvorištem i divna krovna terasa. Fasada zgrade na popisu je UNESCO-a, pažljivo je restaurirana na način da je zadržala izvorne značajke kao što je središnje stubište. Novi hotel imat će 96 soba i apartmana za goste opremljenih luksuznim materijalima i namještajem, s puno prirodnog svjetla i visećih biljaka.

Wellness & Spa

U hotelu će goste čekati i Six Senses Spa koji će biti inspiriran rimskim kupeljima. Moderni pogled na drevnu umjetnost rimskog kupanja, uvođenje najnovije wellness tehnologije za oporavak i obnovu tijela i duha. Six Senses Spa nudi rimske terme, saune i parne sobe, solarij, sobu za meditaciuju, yoga studio, sobe za masaže i tretmane, hamam za pojedinačne i grupne tretmane te salon za nokte.

Gastronomska ponuda

S obzirom na to da gastronomija zauzima vrlo važno mjesto u talijanskoj kulturi, i ovdje joj je pridana velika pažnja. U ukusnim zalogajima i gutljajima gosti hotela mogu uživati u restoranu, dvorištu ili na panoramskoj terasi na krovu hotela. Restoran i caffe bar BIVIUM nude pogled na otvorenu kuhinju u kojoj se spremaju razni specijaliteti i autentična talijanska jela.

U nastavku donosimo još nekoliko fotografija novog hotela, a više informacija o njemu možete pronaći ovdje.

Foto: Instagram, Six Senses

Učitati još
Zatvori