2 savršena dana u boutique hotelu Navis

navis6

Dizajn hotela Navis predstavili smo vam čim se otvorio prošle godine, otkrili neke njegove posebnosti, ali ovog smo ljeta imali priliku sami zaviriti u njega i oduševiti se. Vožnjom između Rijeke i Opatije možda ga nećete na prvu primijetiti, ali već jedan pomniji pogled u dubinu otkrit će da se na koordinatama 45°21’21.0″N, 14°19’37.7″E skriva crno-bijelo zdanje hotela s pripadajućom terasom i privatnom plažom.

navis8

navis7

Najveća zanimljivost hotela je upravo njegova pozicija – činjenica da je naslonjen uz stijenu tik uz more daje mogućnost pogleda na kvarnerski zaljev i morsko prostranstvo svim sobama. Zbog specifičnosti samog zaljeva Preluk, najsjevernijoj točki gdje Jadransko more ulazi u kopno, ovdje ćete svako jutro (ako se probudite jako rano, tamo negdje oko šest sati) vidjeti wind surfere koji dolaze iz cijele regije kako bi isprobali jaki vjetar koji se u zoru diže.

navis20

navis25

Recimo da se doista i ustanete tako rano, bez obzira na to što ste na odmoru, jutro u Navisu ima posebnu čar. Mir i tišina, plaža je samo vaša, a nakon osvježavajućeg kupanja već će doći i vrijeme za jutarnju kavicu i doručak koji je doista raskošan. Možete birati između unutrašnjosti restorana i terase, kao i švedskog stola i à la carte menija (poširana jaja s tartufima nešto su što se ne propušta!). Arhitektura s potpisom studija Turato upotpunjena je u interijeru dizajnerskim namještajem Prostoria, a najprepoznatljiviji su i najviše se ističu živopisni stolci u baru i restoranu. Grafički dizajn studija Dilberović susreće se na detaljima kroz cijeli hotel.

navis23

navis24

Nakon doručka (koji možete naručiti i u sobu te uživati u privatnosti svog balkona gledajući na more) vrijeme je za sunčanje i opuštanje uz bazen, a možete navratiti i u spa, prepustiti se u čarobne i stručne ruke i u sat vremena masaže zaboraviti na sve. Na terasi uz bazen s morskom vodom dobit ćete vlastitu ležaljku, a nije naodmet isprobati i koji koktelčić. Ako vam pak više odgovara plivanje u moru, s terase se direktno možete spustiti do plaže, izležavati na ‘bean bag’ ležaljkama (ako je uspijete uloviti jer su vrlo popularne!) i kad sunce dovoljno pripeče – samo uskočiti u more.

navis21

navis17

Za vrijeme najjačeg sunca sklonite se u bar, možda popijte još jednu kavu i svježe cijeđeni sok od naranče, prelistajte sva aktualna novinska izdanja, popričajte s uvijek nasmijanim i simpatičnim osobljem, a pravi je to trenutak i da se povučete u sobu na jednu poslijepodnevnu ‘siestu’.

navis18

navis19

navis5

Osim što hotel osigurava parkirno mjesto za vašeg limenog ljubimca, možete iskoristiti i shuttle koji će vas odvesti do Opatije. A romantična šetnja Opatijom u predvečerje pružit će dodatan sadržaj vašem već bogatom odmoru u Navisu. Sladoled u hotelu Milenij, nova plaža Lido, preuređene vile… ovaj grad diše jednom uistinu posebnom energijom koju treba doživjeti.

navis12

Taman će vam kratka šetnja otvoriti apetit za fantastičnu večeru koja će vas dočekati na terasi hotela. Prigušena svjetla, najfinija vina i morske delicije – samo se prepustite u ruke chefa i bez sumnje ćete zadovoljni krenuti na spavanje. I mesna će jela zadovoljiti najzahtjevnije gurmane, ali ipak ste na moru, svježa riba, školjke i morski plodovi ovdje se ne propuštaju.

navis11

navis10

Obiteljsku i intimnu atmosferu u Navisu diktira manji broj soba kako i priliči boutique hotelu, 40 soba i 4 apartmana, ali i osoblje koje će osigurati da se u svakom trenutku osjećate ugodno kao kod kuće. Nije rijetkost i da vlasnika hotela susretnete u lobbyju, a to je vrijednost koju veliki hotelski lanci ne posjeduju i zbog koje ćete se uvijek poželjeti vratiti u Navis, u svako doba godine. Posjetite njihovu službenu stranicu i saznajte sve dodatne detalje koji vas zanimaju.

navis26

navis1

Hotel Navis
Ivana Matetića Ronjgova 10, Opatija

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0