Iza hashtaga #dijesanja kriju se neke od najljepših fotografija Hrvatske

Iza hashtaga #dijesanja kriju se neke od
najljepših fotografija Hrvatske

Da domaći fotografi hrvatskom turizmu čine itekakvu reklamu, postalo nam je mnogo jasnije kada su zaživjele društvene mreže, a naročito Instagram, koji je postao platforma prepuna fotogeničnih priča vrijednih lajka, ali i divljenja.

Neke od fotografija koje na dnevnoj bazi ondje susrećemo doista nam oduzmu dah, pa nije trebalo dugo da zamijetimo i radove mlade hrvatske fotografkinje Sanje Lydije Kulušić, koja je talentom za fotografiju i velikim trudom u prvi plan odlučila istaknuti upravo ljepote Hrvatske. Njen hashtag #dijesanja, posljednjih nam dana otkriva neke od najljepših fotografija Lijepe Naše, pa smo Sanju morali i upitati kada i kako je startala ova priča:

“Sve je spontano počelo na moj rođendan u travnju ove godine, kada smo svi bili socijalno distancirani od najdražih i primorani ostati doma, a moj posao vjenčanog fotografa je nešto ranije stavljen na neodređenu pauzu i tu sam se sasvim izgubila. Taj dan sam odlučila sačuvati (kao ne baš sretnu) uspomenu, fotografijom gdje ležim sama na stijenama, odvojena od svijeta, bosa, sa “kušinom i lancunom”. Tu je nešto kliknulo i zakotrljala se ideja…”

Na ovim fotkama pratimo Sanjina kretanja kroz prazne gradove, ali i predivnu prirodu naše zemlje, a u fokusu se nalazi njena rodna Šibensko-kninska županija.

“Kroz kreativne fotografije i opise lokacija ili doživljaja na dalmatinskom, želim približiti Šibensko-kninsku županiju kao predivnu kulisu koju i sa svojih trideset otkrivam na novo, neke lokacije po prvi put ikad. Sve svoje haljine što su kupile prašinu u ormaru izbacila sam van i spremila u auto pa put pod noge! Ležanje u presušenoj Čikoli? Može, nek mi kušin bude stina! :D”, simpatično zaključuje Sanja Lydia.

Našu fotografkinju u ovoj pustolovini prati partner Tomislav, koji je glavni fotograf ili, kako kaže, njen živi stativ kad poveže fotoaparat s mobitelom:

“Bose noge na fotografijama su tu da ne razmišljam previše, da se sitim kako je to biti “dite”, da se mogu toćat u vodi i penjat na kamen i da dobijem koju novu modricu za uspomenu na sva ona klasična mamina deranja kad sam bez čarapa: “Mala ne odaj bosa, priladit ćeš bubrige!”

Sanju pratiti možete na njenom Instagram profilu.

Foto: Sanja Lydia

Učitati još
Zatvori