Instagram profil uz koji zamišljamo savršene ljetne dane
Instagram profil uz koji zamišljamo savršene ljetne dane

Instagram profil uz koji zamišljamo
savršene ljetne dane

Ljeto je većini nas omiljeno godišnje razdoblje. Dugi bezbrižni dani, zalasci sunca, miris mora i vjetra u kosi su sve drage asocijacije na najljepše doba u godini. Tada smo opušteni i bezbrižni i odmaramo se od ubrzanog tempa života koji nas kasnije čeka u gradu. Posljednje vrijeme svjedočimo velikim gužvama u sezoni pa svjesno izbjegavamo takve termine za godišnje odmore već gledamo uhvatiti predsezonu kada je sunčano i relativno mirno. Mediteran je sinonim za specifičnu vrstu hedonizma, ne bismo rekli luksuza nego posebne vrste ‘fjake’ koju i sami proživljavamo kada smo na moru. Fotografkinja Ana Kutija je savršeno prikazala takvu vrstu života i ovjekovječila je vrhunskim fotografijama u koje smo se zaljubili.

Fotografije koje vjerno dočaravaju dalmatinski stil života

Fotografije su vrijedne uspomene, ali i umjetnički izražaj putem kojeg se možemo doslovno klonirati na neka mjesta. Pomoću njih dobivamo inspiraciju za brojne stvari u životu, ali one su i sredstvo opuštanja. Kao i svaka vrsta umjetnosti, mogu biti angažirane u različitim smjerovima, a mi posebno uživamo u opuštenim, ali pomno stiliziranim fotografijama koje nas odvlače na najljepše zabačene kutke svijeta. U tom smislu smo se zaljubili u Instagram profil mlade kreativke iz Dubrovnika Ane Kutije koja na svojim fotografijama prikazuje ljepotu koja je doslovno personificirana.

Riječ je o pomalo retro fotografijama koji vjerno dočaravaju mediteranski stil života i na jedan način nas vraćaju u stara vremena kada plaže i skrivena mjesta nisu bila prepuna turista. Ana Kutija vjerno dočarava lokalni duh Mediterana i ljude koji istinski uživaju u definiciji laganog tempa života. Bombardirani raznim obavezama i rokovima, ovakve fotografije nas u pravo vrijeme odvedu na poželjna mjesta i podsjete koliko u životu uz malo kreativnosti može biti lijepo. Upravo je ta mogućnost fotografa, da kroz fotografiju doslovno osjetimo određeni vibe, odlika koju ne može prenijeti svatko. Stoga smo oduševljeni vizualnim prikazima Ane Kutije i dok smo u uredu maštamo kako se teleportiramo u njezinu estetiku, koja je sve, samo nije obična.

Učitati još
Zatvori