Fotogenične ružičaste plaže koje želimo posjetiti ovoga ljeta

Ako kristalno čisto more i čisti bijeli pijesak nisu dovoljni da zadovolje vaše potrebe za odmor, ove ružičaste pješčane plaže sigurno će uspjeti. Rijetke, neobične i neosporno zapanjujuće – ove destinacije su estetski san i stvarnost koju vrijedi doživjeti.

Idealno ljeto s prijateljicama ili dragim zasigurno podrazumijeva odmor na bajkovitim plažama koje su toliko fotogenične da ćete poželjeti da vaše putovanje traje zauvijek.

Od grčke Elafonisi ljepotice do kalifornijskog Big Sura, pročitajte kako biste vidjeli koje vas čarobne obale čekaju.

Elafonisi, Kreta

Plaža Elafonisi jedna je od najpopularnijih plaža na Kreti, zbog zapanjujućeg ružičastog pijeska, čudesnog osjećaja i sadržaja na plaži, uključujući kupaonice i parkiralište. Isplanirajte svoj put do pješčane obale jer će vas ova plaža natjerati da se tu zadržite neko vrijeme.

Komodo, Indonezija

Otok Komodo može biti najpoznatiji kao dom zmaja Komodo, iako će brzo putovanje na drugu stranu otoka dokazati da ima još mnogo toga za istražiti. Pantai Merah, ružičasta pješčana plaža na otoku Komodo, okružena je crvenim vulkanskim brdima i bujnim šumama.

Playa de Ses Illetes, Španjolska

Kažu da je Playa de Ses Illetes kao Ibizina mlađa sestra s manje gužve. Smještene na španjolskim Balearskim otocima, blijedo ružičaste plaže nalaze se na uskom pojasu, gdje možete gledati luksuzne jahte koje prolaze ili ručajte u nekim od nevjerojatnih restorana na otoku.

Spiagia Rossa, Issola Budelli, Italija

Odmah do sjeverne obale Sardinije, naći ćete Isola Budelli – čudesan otok u arhipelagu Maddalena koji je dom ružičaste plaže Spiaggia Rosa. Na idiličnoj ružičastoj pješčanoj plaži nalazi se prekrasna nijansa fuschia, koja je spoj ružičastog kamenja i smrvljenih koralja.

Pfeiffer Beach, Big Sur, Kalifornija

Kalifornijski Big Sur popularno je odredište za putnike, šetače i kampere i nudi mnogo toga za vidjeti i raditi. Za strastvenu plažu morat ćete doputovati na utabani put koji vodi do plaže Pfeiffer, koja se može pohvaliti prekrasnim pogledom na planine te ružičastim i ljubičastim pijeskom.

Foto: Pixabay

0