Festivali zbog kojih jedva čekamo otići u Šibenik

Festivali zbog kojih jedva
čekamo otići u Šibenik

Šibenik Spring Festival, Hrvatski festival putnika, Međunarodni dječji festival, hrpa dobre glazbe i pozitivnih vibracija na festivalu Let’s Rock na tvrđavi sv. Mihovila… Može li bolja pozivnica za izlet u Šibenik?

Festivale zbog kojih jedva čekamo otići u Šibenik donosimo u nastavku, a među njima će sigurno svatko pronaći nešto za sebe.

Šibenik Spring festival

Prvi šibenski street food gastro festival održat će se početkom lipnja u Perivoju Roberta Visanija u Šibeniku. U prekrasnom ambijentu najljepšeg šibenskog parka, svi Šibenčani i njihovi gosti željni opuštajućih druženja i fine hrane sljubljene s dobrim pićem uz feel good glazbu uživat će u Šibenik Spring festivalu od utorka, 8. lipnja do subote, 12. lipnja.

Uz svakodnevne izvođače i DJ-e, s vrhunskim street foodom, svoje goste dočekat će Festina Lente Šibenik, Yum Šibenik, Mediteran Primošten, Fine food Murter, Pjat Šibenik i Bistro Pucalina, sve redom provjereni i uspješni ugostitelji sa šibenskog područja.

Festival je u kuloarima već prozvan proljetnom Adventurom, a organizira ga S2 grupa koja vrlo uspješno dugi niz godina organizira i gastro festivale poput Food film festivala Zagreb, Gastro music festa Zagreb, Beats&Bites te Split spring festivala.  

Paralelno sa Šibenik Spring festivalom, u punom sjaju zasjat će jubilarni deseti Croatian Travel Festival.

Croatian Travel Festival

Deseto, obljetničko izdanje Croatian Travel Festivala koje se održava od 10. do 13. lipnja, u Šibeniku će ponovo okupiti putnike i poklonike zanimljivih i inspirativnih priča, knjiga i fotografija s putovanja po destinacijama diljem svijeta, ali i Lijepe naše. Bogati program održat će se na staroj, dobro poznatoj lokaciji kluba Azimut, koji će putnike ugostiti u opuštenoj atmosferi na travnjaku ispred kluba, dok će se u petak i subotu glavni, večernji dio programa održati na Tvrđavi sv. Mihovila. 

I ove godine na festival dolaze i neki sada već starosjedioci poput Jasena Boke i Jurice Galića Juke, svoju “Ljubav oko svijeta” Goranu Miliću će predstaviti Davor Rostuhar, a prvi put na festival dolaze chef Ivan Pažanin i proslavljeni košarkaš Dino Rađa. I ove se godine u okviru festivala dodjeljuje nagrada “Dijana Klarić” u pet kategorija pa će biti puno razloga za slavlje i zadovoljstvo pobjednika, ali i nominiranih. 

Popis svih sudionika festivala i teme o kojima će razgovarati nalaze se u programu. Na vama je samo da se pridružite i uživate u okruglom, 10. izdanju festivala.

Međunarodni dječji festival

Šibenčanima ljeto počinje otvaranjem MDF-a i tradicionalnom Šibenskom feštom. Ove godine 61. Međunarodni dječji festival svoja vrata otvara 19. lipnja i time Šibenik postaje središte jednog paralelnog svijeta u kojem je sve moguće i u kojem možete pustiti mašti na volju.

61. put grad postaje pozornica, ulice pršte kreativnošću, a trgovi su točke zanimljivih susreta. U takvom okruženju nije ni čudno da svaka nova šibenska generacija iznjedri pokojeg glumca, pjevača ili pisca koji ostave dubok trag. 61. put priča kreće s ljetne pozornice, tamo između katedrale i vijećnice, tamo gdje sve počinje i završava… Mitsko mjesto na kojem bajke postaju stvarnost.

61. put Šibenik postaje središte dječjeg svemira, 61. put Šibenik postaje jedno veliko djete…

Let’s Rock festival

Da ljeto ove godine počinje u Šibeniku dokazuje i line up dvodnevnog festivala Let’s Rock. Poznata su imena svih izvođača i bendova koji će nastupiti na tri pozornice Tvrđave sv. Mihovila na drugom izdanju ovog  šibenskog festivala.

Let’s Rock je prošle godine bio jednodnevni festival i jedan od prvih koji se uspio održati nakon lockdowna. Festival se nastavlja i ovog ljeta, i to kao dvodnevno izdanje s čak 22 izvođača. Let’s Rock počinje 21. lipnja (simbolično jer: prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe), a održavat će se i 22. lipnja.

Vidimo se u Šibeniku.

Foto: Decoded Records Šibenik, S2 d.o.o., Visit Šibenik, Hrvatski klub putnika, Tvrđava kulture

Učitati još
Zatvori