Ovog vikenda zavirite u Festival varaždinskih dvorišta
Ovog vikenda zavirite u Festival varaždinskih dvorišta

Ovog vikenda zavirite u Festival
varaždinskih dvorišta

Koliko puta ste se zapitali što se krije iza visokih zidova dok šećete gradskom jezgrom? Koje tajne čuvaju raznobojni haustori? Kako izgleda unutrašnjost koja je sakrivena od znatiželjnih pogleda? Festival varaždinskih dvorišta vodi vas u takve tajanstvene prostore i pokazuje kako ponekad prava čarolija leži tamo gdje je najmanje očekujete.

Festival varaždinskih dvorišta

U svom devetom izdanju najšarmantniji varaždinski festival otvorit će vrata do sada najvećeg broja dvorišta, njih čak 18, i u njima ponuditi šarolik i atraktivan program s više od 100 sadržaja za sve uzraste. Radionice, druženje s autorima, tradicijsko stvaralaštvo, moda, kreativna i inovativna igra, kreacije i instalacije, 3D printanje i crtanje, arhitektonske šetnje…svaki kutak otkrit će nešto novo i uzbudljivo i to sve potpuno besplatno.

Festival Varaždinskih dvorišta

Varaždinska povijesna jezgra prava je riznica fotogeničnih kutaka koja ovim festivalom zasja u potpunosti. Intimni prostori, kroz godinu većinom zatvoreni za javnost, postaju jedinstvene pozornice na kojima se predstavljaju lokalni proizvođači, umjetnici, glazbenici i ostali kreativci. Svaki od tih prostora priča svoju priču dajući festivalu autentičnost i originalni sadržaj.

Doživite autentičan i originalan Varaždin

Bilo da ste ljubitelj umjetnosti, mode, glazbe, hortikulture ili jednostavno tražite idealan opuštajući vikend provod, Festival varaždinskih dvorišta je odličan izbor. Osim u istraživanje dvorišta, upustite se i u istraživanje varaždinskih okusa jer već po tradiciji brojni su domaći restorani i slastičarne pripremili prigodne menije.

Varaždin vas čeka ovog vikenda, 15. i 16. lipnja. Svi detalji programa su na linku.

Festival Varaždinskih dvorišta
Festival Varaždinskih dvorišta
Festival Varaždinskih dvorišta
Festival Varaždinskih dvorišta

Foto: Sebastijan Kodba

Učitati još
Zatvori