Emisije o putovanjima koje će vas odvesti do najzanimljivijih mjesta na svijetu

Emisije o putovanjima koje će vas odvesti do
najzanimljivijih mjesta na svijetu

Svakom putoholičaru u karanteni najteže pada činjenica da ne može putovati i isplanirati iduću avanturu. Dok se to ne promijeni, srećom postoje mnoge stvari pomoću kojih možete virtualno otputovati na neke od najljepših destinacija na svijetu i barem na taj način utažiti žeđ za putovanjima. Možete virtualno prošetati najljepšim botaničkim vrtovima, svjetskim muzejima, nacionalnim parkovima i znamenitostima. A jedan od načina na koji smo i prije krize s koronavirusom voljeli ‘putovati’ je uz travel emisije. Emisije o putovanjima nam približavaju određenu destinaciju, njenu kulturu, upoznaju nas s njenim ljudima, gastronomijom i nude nam kratkotrajni bijeg u avanturu, a upravo to je ono što nam trenutno stvarno treba. Zato se udobno smjestite u svoje naslonjače i uz ove emisije otputujte na neka od najzanimljivijih mjesta na svijetu. Ako vam treba još inspiracije za neko buduće putovanje koje ćete isplanirati kad ponovno postane sigurno putovati, pogledajte i ove filmove o putovanjima.

Parts Unknown

Popis najboljih emisija o putovanju moramo započeti s pokojnim Anthonyjem Bourdainom. Njegova hvaljena i nagrađivana putopisno-kulinarska emisija Parts Unknown vodi vas po cijelom svijetu. Bourdain u ovoj emisiji putuje kako bi otkrio manje poznate krajeve svijeta, istražio njihovu kulturu, povijest i, naravno, hranu. Tijekom 12 sezona, Bourdain je posjetio i Ande, Zimske olimpijske igre u Sočiju, a s tadašnjim američkim predsjednikom Barackom Obamom bio je u Vijetnamu. U posljednjoj sezoni je, između ostalog, posjetio Keniju. Ovo je jedina emisija na našem popisu koje nema na Netflixu, ali neke epizode i isječke možete pronaći na YouTubeu.

https://www.youtube.com/watch?v=eIzcuceBzcw

Street Food

Street Food je dokumenatrna serija objavljena prošle godine od kreatora nagrađivane kulinarske emisije Chef’s Table. U prvoj sezoni serija vas vodi u detaljan obilazak najboljih street food mjesta u 9 azijskih država poput Indije, Singapura, Japana i Indonezije. Svaka epizoda istražuje kulturu i povijest grada kroz hranu koju jedu stanovnici. Druga sezona bit će fokusirana na Latinsku Ameriku, a na Netflix dolazi u srpnju ove godine.

The Dark Tourist

U ovoj Netflixovoj dokuseriji, novinar David Farrier putuje na različite lokacije po svijetu koje imaju tragičnu ili zlokobnu povijest, zbog čega privlače mnoge turiste. Taj je fenomen poznat kao ‘mračni turizam’. Od Kolumbije do Černobila, kroz razgovore s lokalnim stanovništvom i turistima koje tamo zatekne, Farrier pokušava shvatiti što je to toliko zanimljivo u mračnom turizmu.

Jack Whitehall: Travels With My Father

Komičar Jack Whitehall i njegov otac Michael u prvoj sezoni putuju po jugoistočnoj Aziji, istovremeno istražujući neobična mjesta dok se pokušavaju zbližiti i otvoriti jedan prema drugome. U drugoj sezoni uputili su se na road trip po Istočnoj Europi, a posjetili su, između ostalog, Transilvaniju i Černobil.

Expedition Happiness

Expedition Happiness je dokumentarni film koji prati mladi par koji se sa svojim psom uputio na putovanje od Aljaske do Meksika u starom školskom autobusu. Autobus od 12 metara su kupili, preuredili u svoj dom i krenuli u avanturu.

Ugly Delicious

U drugoj sezoni Netflixove serije Ugly Delicious, chef David Chang gledatelje vodi od Indije preko Tokija do Sydneya. Svaka epizoda istražuje kulturnu, sociološku i kulinarsku povijest određenog popularnog jela, a kroz razgovore s prijateljima, kolegama kuharima i poznatim osobama Chang pokušava otkriti kako i zašto su ljudi zavoljeli pizzu, tacose, prženu piletinu i još mnogo toga.

Breakfast, Lunch & Dinner

U ovoj emisiji chef David Chang u pratnji slavnog gosta istražuje pojedini grad, njegovu kulturu i kuhinju. Dok par putuje kroz svaki grad, otkrit će i nove i iznenađujuće stvari o sebi. Kroz Vancouver mu je društvo pravio Seth Rogen, u Marrakeshu je bio s Chrissy Teigen, a u Los Angelesu s Lenom Waithe.

Somebody Feed Phil

U ovoj dokumentaroj seriji pratimo zabavnog Phila Rosenthala, kreatora serije Svi vole Raymonda, koji obilazi mnoga mjesta na svijetu poput Bangkoka, Lisabona, Mekiska, Buenos Airesa i Dublina, isprobava raznu hranu i kroz hranu i ljude koje susreće upoznaje destinacije koje obilazi.

Foto: Facebook (Expedition Happiness)

Učitati još
Zatvori