Znate li da postoji Ecobnb, platforma na kojoj možete pronaći autentične eco-friendly kuće za odmor?

Znate li da postoji Ecobnb, platforma na kojoj možete pronaći autentične eco-friendly kuće za odmor?

Nakon što odaberemo destinaciju na koju planiramo otputovati, slijedi onaj dio traženja savršenog smještaja. Osim dobre lokacije, bitno nam je da kuća ili apartman u kojem ćemo provesti tjedan ili više dana svog odmora pruža sav komfor koji želimo. Kad je u pitanju privatni smještaj, adresa na kojoj naša potraga obično kreće je Airbnb, no jeste li znali da postoji i njegova zelena verzija – Ecobnb?

Zelena verzija Airbnba

Sve više putnika danas želi i očekuje da njihovo putovanje bude autentično, održivo i odgovorno, a to uključuje i eco-friendly smještaj i unikatne eko doživljaje. Tu uskače Ecobnb, online platforma koja predstavlja spoj ponude eco-friendly smještaja i autentičnih doživljaja ruralnog turizma i ekoturizma. Cilj je, dakle, promocija zelenog turizma i autentičnog načina putovanja koji se temelji na poštivanju prirode i otkrivanju manje poznatih destinacija.

Ecobnb je nastao prije pet godina u Italiji, no platforma se vrlo brzo počela širiti zahvaljujući podršci Europske komisije pa se za relativno kratko vrijeme proširila i na Austriju, Njemačku i Švicarsku. Ecobnb je od prošle godine dostupan i u Hrvatskoj pa na stranici možete pronaći raznolik eco-friendly smještaj i po našoj zemlji. Najviše je kuća i apartmana u privatnom smještaju, a postoji i nekoliko hotela, dva hostela te šest kamping i glamping smještaja.

Autentičan eco-friendly smještaj

Da bi neki smještaj bio izlistan na Ecobnbu, mora ispunjavati minimalno 5 od 10 eko standarda koji doprinose smanjenju troškova i unapređenju okolišne održivosti objekta. To su: organska hrana, zelena gradnja, 100% obnovljivi izvori energije, solarni paneli, odvajanje minimalno 50% otpada, ekološka sredstva za pranje i čišćenje, dostupnost bez automobila, energetski-štedna rasvjeta, reduktori za vodu te sakupljanje i ponovna upotreba kišnice.

Na stranici možete pronaći nevjerojatne kućice na drvetu, eko hotele, organske seoske kuće, ‘zelene’ bed & breakfaste i još mnogo toga diljem Europe. Tu su i razni travel savjeti, doživljaji u kojima možete uživati i zanimljive priče i informacije o destinacijama.

Što sve Ecobnb nudi, provjerite ovdje.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori