Nedostaju vam putovanja? Drive & Listen po svijetu onda će vas oduševiti!

Nedostaju vam putovanja? Drive & Listen po
svijetu onda će vas oduševiti!

Posljednjih godinu dana usredotočili smo se na istraživanje ljepota Hrvatske, no moramo priznati da nam sada već jako nedostaje onaj osjećaj kad sjednemo u avion i zaputimo se u novu avanturu u nepoznato. Destinacije koje jedva čekamo posjetiti samo se gomilaju na našoj travel wish listi i nadamo se da će se situacija po pitanju putovanja u inozemstvo uskoro popraviti.

Prije godinu dana nismo mogli ni sanjati u kojoj mjeri i koliko dugo će pandemija utjecati na sve sfere naših života pa tako i na svijet putovanja. Utjehu su nam tada pružale brojne online adrese gdje smo mogli virtualno putovati, obilaziti najbolje svjetske muzeje i najljepše nacionalne parkove. Nekad u to vrijeme nastala je i stranica Drive & Listen, koja je posljednjih dana vrlo popularna među zaljubljenicima u putovanja s obzirom da se većina svijeta trenutno još uvijek nalazi u nekoj vrsti lockdowna.

Što je Drive & Listen i zašto će osvojiti i vas?

Krenite na virtualnu vožnju autom bilo gdje na svijetu

Drive & Listen je web stranica na kojoj možete uživati u vožnji autom bilo gdje na svijetu i istovremeno slušati lokalni radio – to je ‘listen’ komponenta stranice. Točnije, na izbor imate 53 destinacije diljem svijeta, a sve što morate napraviti jest odabrati grad po kojem se želite ‘provozati’.

Videozapisi koje vidite na stranici su snimke s nadzornih kamera uploadanih na YouTube. Dok uživate u vožnji ulicama grada, možete slušati nekoliko lokalnih radio postaja, sa ili bez pratnje ulične buke za autentično iskustvo. Na ovaj način možete virtualno posjetiti destinacije koje se već dugo nalaze na vašem popisu i na tren dobiti osjećaj kao da ste stvarno tamo.

Od Amsterdama preko Londona, Buenos Airesa, New Yorka pa sve do Züricha, krenite na virtualnu vožnju iz udobnosti vlastitog doma i uživajte u prizorima omiljenih gradova svijeta.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori