Saznali smo gdje možete vidjeti Djeda Božićnjaka u letu
Saznali smo gdje možete vidjeti Djeda Božićnjaka u letu

Saznali smo gdje možete vidjeti
Djeda Božićnjaka u letu

Montreux je zasigurno jedno od najomiljenijih i najposjećenijih turističkih odredišta švicarskih i stranih turista jer savršeno spaja opuštenu i ugodnu atmosferu s veličanstvenim položajem između visokih planina, vinograda i jezera te svojom kulturom. Međutim ovaj grad na obalama Ženevskog jezera također je dom jednog od najpopularnijih božićnih sajmova u Švicarskoj – Montreux Noël – događaja koji se održava svake godine i iznenađuje velike i male svojim vedrim bojama, posebnim gostima i pravim letećim saonicama Djeda Božićnjaka!

Uživajte u delicijama i predivnom pogledu

Posjetite božićni sajam na tržnici – Place du Marché – koja je središte svih događanja. Izgrađena krajem 19. stoljeća, elegantna natkrivena tržnica Montreux i veliki trg ispred nje ugošćuju neke od najvažnijih događanja tijekom adventa. Ovdje ćete pronaći štandove s rukotvorinama, karakteristične crvene drvene kućice i veliki broj božićnih lampica koje stvaraju čaroban ugođaj! Na trgu je postavljeno i veliko panoramski kotač s kojeg se pruža predivan pogled. Ako se ne bojite visine, svakako preporučujemo vožnju kojom ćete se diviti pogledu na tržnicu i grad.

Profimedia

Djed Božićnjak na saonicama – doživljaj koji se pamti

Na trgu se nalazi i Bar des Étoiles – idealno mjesto za uživanje u gastronomskim delicijama i divljenju Djedu Božićnjaku koji leti u saonicama, a prava je zvijezda Božića u Montreuxu! Možete ga vidjeti kako leti nebom na svojim saonicama svaki dan u 17:00, 18:00 i 19:00 sati do 24. 12, a subotom ima dodatan let u 16 sati. Priuštite sebi svojim klincima nezaboravak izlet koji će vam ostati sigurno u sjećanju.

Foto: Profimedia, iStock, Instagram (@wirth.a.trip)

Učitati još
Zatvori