Putovanja koja možete isplanirati sada, a otići za godinu dana

Putovanja koja možete isplanirati
sada, a otići za godinu dana

Pandemija koronavirusa svima nam je promijenila svakodnevicu. Utjecala je na sve sfere života pa tako i na svijet putovanja. Aviokompanije prizemljuju svoje flote, letovi se otkazuju, a putuju samo oni koji stvarno moraju. Međutim, to što trenutno ne možemo putovati, ne znači da ne možemo isplanirati svoje iduće putovanje. Zato, uzmite papir i olovku u ruke krenite jer sad je idealno vrijeme da isplanirate daleka putovanja na koja ste oduvijek željeli otići! Razmislite koje daleke destinacije biste voljeli posjetiti i krenite raditi plan. Istražite sve što biste na toj destinaciji voljeli vidjeti i posjetiti i otputujte za godinu dana, kad će ova čudna vremena biti daleko iza nas. Ako nemate ideju kamo otputovati, možda vam pomogu prijedlozi koje smo izdvojili u nastavku.

Safari u Bocvani

Ako ste oduvijek željeli otići na safari, uputite se na 10-dnevno putovanje u Bocvanu. Ovu državu u južnoj Africi koju obožava i princ Harry najbolje je posjetiti od svibnja do rujna. Kampirajte u blizini divljih životinja, posjetite nacionalni park Central Kalahari Game Reserve, a nemojte propustiti posjetiti ni prijelaz Makgadikgadi, gdje kroz velike migracije prolazi oko 30 tisuća zebri i ostalih divljih životinja.

Istraživanje drevnog Egipta

Ljubitelje povijesti oduševit će desetak dana provedenih u istraživanju Egipta. Svoje putovanje započnite u Kairu i razgledajte piramide, od Velikih piramida u Gizi do manje posjećene Crvene piramide u Dahšuru. Nakon toga otiđite u Asuan, grad na jugu koji je smješten na istočnoj obali Nila. Ovdje posjetite Asuansku branu koja je jedno od najvećih hidrotetničkih dostignuća svih vremena. Zatim putujte dalje do grada Edfua u kojem se nalazi ptolomejski hram boga Horusa i antičko naselje Ell Edfu. Oko 5 km sjeverno od Edfua nalaze se i ostaci drevnih piramida. A prije nego se ponovno vratite u Kairo, provedite dan u Luksoru, modernom gradu koji se nalazi između staroegipatskih hramova u Karnaku i Luksoru koje svakako vrijedi razgledati.

Avantura u Peruu i Galápagosu

Ako žudite za stvarno vrhunskom avanturom, isplanirajte putovanje u Peru. Dva tjedna boravka bit će vam sasvim dovoljna da istražite sve, uključujući i Machu Picchu i otočje Galápagos. Prvo obiđite kolonijalna nalazišta u gradu Cuscou i posjetite Machu Picchu, sveti grad Inka, a zatim preko Ekvadora otputujte na Galápagos. Istražite otoke, odvažite se na ronjenje s pingvinima i morskim psima, otiđite na vulkansko pješačenje, promatrajte divovske kornjače – ukratko, neće vam biti nimalo dosadno.

Istraživanje Južne Afrike

Vidjeti Južnu Afriku u jednom potezu može biti dosta teško, pogotovo ako putujete u vlastitom aranžmanu. Istražite zato što nude turističke agencije i u dva tjedna vidjet ćete ono najvažnije. Južnoafrička Republika jedna je od najljepših zemalja na svijetu. Od prekrasnih plaža i vinogorja oko Cape Towna do divljine i egzotičnih životinja unutar Nacionalnih parkova, uputite se na ovo putovanje iz snova koje će vas sigurno ostaviti bez daha.

Najbolje od Australije

Ako još uvijek niste posjetili Australiju, sad je idealna prilika da isplanirate to daleko putovanje i otputujete za godinu dana. Najveće hitove, nazovimo ih tako, možete razgledati u dva tjedna, a ako pak ne želite biti toliko ograničeni vremenom, uzmite godišnji od tri tjedna. Od Sydneyja do Melbournea, surfanja na plaži Bondi i istraživanja Tasmanije – u Australiji će svatko pronaći nešto za sebe.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori