Prošećite čudnovatom šumom Puzzlewood u kojoj se snimao film ‘Star Wars’
Prošećite čudnovatom šumom Puzzlewood u kojoj se snimao film ‘Star Wars’

Prošećite čudnovatom šumom Puzzlewood u kojoj se snimao film ‘Star Wars’

Svi zaljubljenici u mitologiju, vilenjake, čarobnjake i ostala čudnovata stvorenja, mogu posjetiti destinaciju koja je poslužila kao set za snimanje filmova i serija te tematike. Još ako k tome volite šetnju prirodom, bit će vam to izlet za pamćenje. Riječ je o Puzzlewood šumi. Taj začarani svijet smjestio se u prekrasnoj i povijesnoj šumi Dean u Gloucestershireu, nedaleko od Bristola i Cardiffa.

Otkrijte čari Puzzlewooda

Ova jedinstvena i atmosferična drevna šuma prirodna je pozornica koja je više od doma povijesti i prirode, ona je inspiracija brojnim autorima i pripovjedačima koji su ju iskoristili kao kulisu za jedne od najpoznatijih scena. Naime, ovdje su snimani The Secret Garden (2020.) u kojem ulogu ima i Colin Firth, Star Wars, Merlin, Doctor Who i drugi.

Ako uživate u šetnji, prirodi, krajoliku koji oduzima dah ili otkrivanju prirodnih ljepota bez obzira na godišnje doba, svidjet će vam se ovdje. Naime, u ovoj ćete šumi imati prilike prošetati uređenim putem na kojem je sagrađeno i nekoliko drvenih mostova kako bi se olakšala šetnja. Osim toga, uživati možete i u predivnom pogledu s vidikovca koji se pruža na isprepleteno drveće i grane neobične formacije, kamenja prekrivena mahovinom i špilje. Svi ti detalji čine atmosferu u šumi uistinu posebnom, stoga nije ni čudo što privlači velik broj posjetitelja svih uzrasta.

Ratovi zvijezda, Sila se budi (2015)
Foto: IMDb, Ratovi zvijezda, Sila se budi (2015)

Zabava za cijelu obitelji

Ljudski je duh po prirode istraživačke naravi, stoga je ovo idealan način da pustite mašti na volju – posebice ako znamo da nešto postoji već jako dugo, poput ove šume. Naime, ovdje su sredinom 19. stoljeća pronađeni i rimski novčići koji svjedoče o njezinoj dugoj povijesti.

Kako biste organizirali zabavan obiteljski dan, na ulazu u šumu instalirajte aplikaciju na mobitel kojom ćete se uključiti u interaktivnu igru. U potrazi za rimskim blagom morate pronaći 10 rimskih novčića, a kad ih nađete na određenim lokacijama u aplikaciji će vam se pojaviti informacije o drveću i životinjama koje borave u ovoj šumi.

Upoznajte biljne i životinjske vrste

Osim što ju krasi čudnovata priroda, ova je šuma dom jazavaca, jelena, lisica, zečeva i raznih šišmiša te sovama, što Puzzlewood čini jedinstvenom prilikom za učenje o biljnim i životinjskim vrstama.

Izvan Puzzlewooda se nalaze i brojni drugi sadržaji kao što su kafići, dućani, lokalna farma i predivna livada na kojoj možete predahnuti organizirajući piknik. Sigurni smo da će vas Puzzlewood začarati svojom tajanstvenošću.

Foto: Instagram, YouTube,  IMDb

Učitati još
Zatvori