Bajkoviti grad u Francuskoj u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled

@agate.pictures

Iako najmanja francuska kopnena regija, Alsace je bez dvojbe najbajkovitiji kutak ne samo svoje zemlje, već cijele Europe. Sve što ste ikada očekivali od bajke, ovdje ćete stvarno vidjeti i doživjeti. U regiji Alsace smjestio se i Colmar, jedan od najljepših i najromantičnijih gradova na svijetu.

Svaka ulica u ovom nevjerojatno slikovitom, srednjovjekovnom gradu je prava eksplozija boja. Ovo pitoreskno mjesto ima i šarmantni nadimak – ‘Mala Venecija’, a posebno je uzbudljiva mješavina dobro očuvane germanske i francuske arhitekture koja daje gradu jedinstven pečat stila koji iznova očarava turiste. Njegove šarene kućice i kanali izgledaju kao da su nacrtani pa su kao stvoreni za savršene Instagram fotke.

@followmetoswitzerland

U Colmaru živi oko 65.000 stanovnika, a grad je karakterističan po očuvanom starom gradu, arhitektonskim spomenicima, muzejima i prekrasno uređenim ulicama. Predivan u svako doba godine, posebno je popularan tijekom blagdana jer ovdje možete doživjeti pravi božićni duh. Pet božićnih sajmova postanu mini naselja usred grada koji stvarno izgleda čarobno. Mnogi kažu da je upravo Advent u Colmaru jedan od najljepših, a tome svakako doprinosi povijesna arhitektura starog gradića koji se pretvori u pravu božićnu bajku.

@anna_onair

Da zaključimo, kućice u različitim bojama, fino vino, muzeji i prekrasne kamene ulice stvorene za romantičnu šetnju zasigurno će vas se dojmiti. Ovdje je sve tako bajkovito i ušuškano, stoga ćete uživati u svakom trenutku provedenom u Colmaru. Do tada, uživajte u još nekoliko fotografija grada u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled.

@inspirationdelavie
@marta_runner6
@sillallom
@victoriachmel
@aboutcarolina__

Foto: Instagram

0