Osvaja na prvi pogled: U Sloveniji se nalazi najromantičnija cesta kroz vinograde
Osvaja na prvi pogled: U Sloveniji se nalazi najromantičnija cesta kroz vinograde

Osvaja na prvi pogled: U Sloveniji se nalazi najromantičnija cesta kroz vinograde

U potrazi za izletima, Slovenija je vječna inspiracija. Predivna priroda i sve u krugu od dva sata idealni su za iskoristiti vikend i otići na izlet u susjedstvo. Jedno od predivnih mjesta koje Slovenija skriva je posebna vinska cesta u općini Kungota, tik uz granicu s Austrijom. Cesta koja povezuje vinarije i vinograde posebna je jer pogled s jednog od vidikovaca na vinograde stvara oblik srca koji već godinama osvaja posjetitelje ovog kraja.

Cesta u obliku srca

Vijugava cesta, drvene kućice, predivni vinogradi, sve zvuči kao da je iz nekog ljubavnog romana. Kada se uskom cestom dovezete do samog vrha malog brdašca i smjestite na jedno od proširenja uz cestu, vidjet ćete predivan prizor, cesta među vinogradima stvara oblik srca. Slikovitog naziva “srce med vinogradi” svake se godine nalazi na listama najromantičnijih i najljepših pogleda na svijetu.

Na cesti, u vinogradima i na predivnom vidikovcu svake se godine brojni parovi zaručuju, rađaju se nove ljubavi i stvaraju najromantičnije fotografije na Instagramu. Osim romantične šetnje, uzmite sa sobom sve što trebate i napravite romantični piknik u vinogradu, doživljaj je to koji ne smijete propustiti. Cesta koja vodi kroz štajerske vinograde je ujedno i biciklistička staza pa će se ona svidjeti i ljubiteljima aktivnog odmora. Zaputite se ovom rutom i uživajte u predivnim stazama i prirodi.

Najromantičnija terasa u cijelom kraju

Osim romantične šetnje ili vožnje kroz vinograde, svakako zastanite i posjetite tamošnje obiteljske vinarije i gospodarstva. Cijeli kraj ima dugu tradiciju vinogradarstva i vinarstva, a proizvode uglavnom bijela vina, laški i rajnski rizling, žuti muškat, chardonnay i sivi pinot. Ljubitelji vina će uživati i na samoj stazi, jer upravo ta cesta spaja austrijske i slovenske vinograde, a naziva se Vinotoura. Najpoznatija terasa i “photo point” ove regije je terasa u vinariji i obiteljskom gospodarstvu Dreisiebner, na kojoj možete napraviti najbolje fotografije uz vrhunsko vino i domaću hranu.

Učitati još
Zatvori