Samo 40-ak minuta od Zagreba nalazi se ovaj mali raj za savršeno vikend putovanje

Samo 40-ak minuta od Zagreba nalazi se ovaj mali raj za savršeno vikend putovanje

Užurbani način života i svakodnevne obaveze ponekad nas toliko iscrpe da sve što želimo za vikend je otići nekamo u prirodu i napuniti baterije. Jedno takvo mjesto pronašli smo nedaleko Zagreba, a radi se o divnom imanju i kući prikladnog naziva – Čarobni breg. U naselju Beretinec, samo 7 km od centra Varaždina i 40-ak minuta vožnje od Zagreba, smjestilo se ovo imanje s kućom i wellnessom gdje se okruženi predivnom prirodom nakratko možete isključiti od svih briga, problema i obaveza.

Čarobni breg

Nekada je to bila stara klet, a danas je trosobna kuća koja je obnovljena prema ekološkim standardima. Izgrađena je od prirodne opeke, toplinski je maksimalno izolirana, sanitarna voda grije se na solare, sva je stolarija drvena, prozori s izo staklom, a boja za zidove i drvene podove je na prirodnoj bazi. Sastoji se od tri spavaće sobe, dvije kupaonice, dva odvojena WC-a, potpuno opremljene kuhinje te dnevnog boravka, a u njoj maksimalno može odsjesti šestero ljudi.

Vlasnici su kuću opremili jedinstvenim komadima namještaja koji su kombinacija novog (drvo, tekstil) i obnovljenih komada bogate povijesti pa će vam vrlo rado će ispričati sve njihove priče od kojih su neke počele još u prošlom stoljeću. Interijerom dominira drvo i bijela boja, a zahvaljujući velikim prozorima cijeli je prostor prozračan i okupan dnevnom svjetlošću.

Mjesto za odmor od svakodnevice

Cijelo imanje, na kojem nema ni svjetlosnog ni zvučnog zagađenja, prostire se na više od 4.000 m2 od čega je 2.000 m2 ograđeno pa na odmor možete povesti i svoje četveronožne ljubimce. Ovdje se pazi na zaštitu okoliša i recikliranje pa se tako u kući koriste prirodna sredstva za čišćenje i higijenu, voćnjak i začinski vrt su organski, a vlasnici sade i autohtono bilje.

S velike terase uz kuću možete uživati u prekrasnom pogledu na beskrajnu šumu koja se isprepliće s brežuljcima. Posebna su atrakcija grijani bazen od 40 m2, dostupan od sredine travnja do kraja listopada (ovisno o vremenu) i drvena kućica među stablima u kojoj je skrivena spa zona s jacuzzijem i saunom, dostupna cijele godine. Na zahtjev je moguće dogovoriti i masažu. A dok vi uživate u wellnessu, klinci se mogu zabaviti uz brojne igračke za različitu dob ili na igralištu prilagođenom djeci od godine dana nadalje (pješčanik, tobogan, ljuljačka, stolići od drva). Djecu nešto većeg uzrasta možete povesti u istraživanje okolice biciklom.

Ukoliko tražite mjesto za bijeg iz grada, a da ne morate daleko putovati, Čarobni breg je idealna destinacija. Sve informacije oko bookinga možete pronaći ovdje.

Foto: Čarobni breg

Učitati još
Zatvori