Pet malo drugačijih atrakcija koje se isplati posjetiti u Njemačkoj

Pet malo drugačijih atrakcija koje se
isplati posjetiti u Njemačkoj

Foto: DZT/ Florian Trykowski

Njemačka je toliko raznolika zemlja da ćete svaki put kada ju posjetite, vidjeti i doživjeti nešto novo. Njeni gradovi i mjesta imaju jedinstveni karakter i osvajaju svojom raznolikošću u kojoj se isprepliću bogata povijesna i kulturna baština, prirodne ljepote, gastronomija te pregršt sadržaja za svakoga.

Osim onih najpoznatijih turističkih aktivnosti i must see stvari koje svaki putnik mora posjetiti, Njemačku možete istražiti i upoznati na bezbroj malo drugačijih, a jednako zanimljivih načina.

Njemačka turistička zajednica nedavno je tako pokrenula kampanju pod nazivom Feel Good kako bi turistima pružila što više raznolikih mogućnosti da istraže Njemačku na održivi način. Ukoliko na svom idućem putovanju kroz Njemačku tražite malo drugačije aktivnosti koje istovremeno zadovoljavaju zahtjeve održivosti, a vama će pružiti da maksimalno uživate u odmoru, u nastavku smo izdvojili top 5 atrakcija koje se isplati posjetiti.

Hiking po ‘Slikarskoj stazi’

Foto: DZT/Jens Wegener

Ako ste zaljubljenici u prirodu, posjet Saskoj Švicarskoj ne biste trebali propustiti. To je predio i nacionalni park u dijelu doline rijeke Labe uzvodno od Dresdena koji je vrlo popularan među alpinistima.

Ukoliko želite uživati u predivnom krajoliku, predlažemo da se uputite na hiking stazom Malerweg. Radi se o jednoj od najslikovitijih pješačkih staza u Njemačkoj koju na hrvatskom možemo prevesti kao “Slikarska staza”. Upravo tamo gdje su slikari nekada tražili inspiraciju za svoja bezvremenska djela, možete prošetati 116 km dugom pješačkom stazom kroz Saksonsku Švicarsku i uživati u predivnim pjezažima koji vas okružuju.

Climate-friendly putovanje po svijetu

Foto: Klimahaus Bremerhaven 8° Ost/ Hannes Voigts

Možda vas je ovaj naslov zbunio, ali u Klimahaus Bremerhaven 8° Ost zaista ćete otići na zanimljivo putovanje oko svijeta. Klimahaus je miks znanstvenog centra i tematskog parka, a prikazuje jedinstveni svijet meteorologije, klime i znanja o klimatskih promjena čineći ga ujedno i muzejom klime.

U ovom jedinstvenom muzeju putujete svijetom po osmom meridijanu. Na tom putovanju prijeći ćete kroz različite klimatske zone na 5 kontinenata i devet lokacija.

Spavanje među krošnjama

Foto: DZT/Jens Wegener

Kućice na drvetu su jako popularne posljednjih nekoliko godina, no što kažete na spavanje na platformi koja se nalazi doslovno između neba i zemlje? Nazvane Cloefhänger, ove platforme doslovno vise među krošnjama drveća, a nalaze se usred jednog od najljepših područja pokrajine Saarland. Smještene su na visini od dva metra iznad strmih padina i pružaju neponovljivo iskustvo koje inače doživljavaju samo iskusni alpinisti. Ukoliko želite doživjeti nešto novo u jedinstvenom prirodnom krajoliku koji ostavlja bez daha, onda je Cloefhänger baš za vas.

Kuća održivosti

Foto: Landesforsten Rheinland-Pfalz / Haus der Nachhaltigkeit

Ukoliko želite naučiti kako održivo živjeti, onda svakako posjetite Haus der Nachhaltigkeit, odnosno Kuću održivosti. Ona je dio UNESCO-vog rezervata biosfere Pfälzerwald-Nordvogese i nudi širok izbor aktivnosti u kojima će uživati i odrasli i djeca. Razne izložbe, filmovi, 3D modeli, brojni događaji, atraktivan vanjski prostor, kao i sama drvena zgrada koja je projektirana prema ekološkim kriterijima, posjetiteljima pružaju orijentaciju kako svatko od nas može ukomponirati održivo živjeljenje u svoj svakodnevni život. Ovdje se nalazi i trgovina u kojoj ćete pronaći odabrane eko proizvode, od hrane do suvenira.

Charter brod za uživanje u prirodi

Foto: TMV / Sebastian Hugo Witzel

Još jedna zanimljiva tura na koju se možete uputiti je vožnja charter brodom “Ida vom Peendamm” po rijeci Peene. Nebrojeni rukavci ove rijeke, uključujući plitka jezera, razvili su se u raj za rijetke životinje i biljke koje ovdje žive zahvaljujući programu zaštite močvara.

Udoban i ekološki prihvatljiv brod “Ida vom Peendamm” ima mjesta za 30 gostiju koji tijekom cijele godine mogu sjediti u ugodnom, grijanom salonu s velikim panoramskim prozorima. Brod se može iznajmiti za obiteljske proslave i poslovne događaje, a osim toga, lokalni vodiči nude avanturističke ture na kojima imate priliku vidjeti orlove, ždralove, dabrove… Za koju god opciju se odlučite, uživat ćete u predivnoj prirodi i spektakulatnim pogledima na dolinu rijeke Peene.

Još zanimljivih atrakcija, aktivnosti i inovativnih mjesta koja možete posjetiti u Njemačkoj, a povezani su s održivosti, pronađite na web stranicama Njemačke turističke zajednice.

Foto: DZT/ Florian Trykowski; DZT/Jens Wegener; Klimahaus Bremerhaven 8° Ost/ Hannes Voigts; Landesforsten Rheinland-Pfalz / Haus der Nachhaltigkeit; TMV / Sebastian Hugo Witzel

Učitati još
Zatvori