Otok sunca i stijena koji bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu
Otok sunca i stijena koji bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu

Otok sunca i stijena koji bi svatko trebao
posjetiti barem jednom u životu

Sunce, more i fascinantne stijene. Pogađate, u pitanju je Capri, predivan otok na talijanskoj obali koji već stoljećima očarava svojom prirodnom ljepotom, bogatom poviješću i nevjerojatnim krajolikom. Sat vremena od Napulja, očarat će vas strme litice i podvodne špilje ovog otočića. Još u Rimskom carstvu tamo su odmarali carevi, kasnije plemstvo i umjetnici, dok posljednjih pedesetak godina privlači međunarodni jet-set.

capri

Bijeg od gužve u skrivene uvale i špilje

Stjenovite uvale i smaragdne špilje razglednica su ovog mediteranskog otočića, a jedna od najpoznatijih znamenitosti otoka je Plava špilja. Očarava posjetitelje još od vremena rimskog cara Tiberija, koji ju je toliko volio da je naručio kipove da je ukrase. Izvanredan optički učinak špilje stvara sunčeva svjetlost koja se odbija od zidova špilje, stvarajući smaragdno plavu vodu koja kao da svijetli.

Capri
Grotta Azzurra (Plava špilja)

Faraglioni, tri impresivne stijene koje se izdižu iz mora, možda su i najinstagramičnija točka otoka, a plovidba kroz njih posebni je doživljaj. Za vrijeme vedrog i sunčanog dana, mogu se vidjeti i s kopna.

capri

Ako idete na Capri ljeti, pripremite se na gužvu. Plaže su često prepune, ali i dobro organizirane s ležaljkama i suncobranima na svakom koraku. Za brojne plaže i beach klubove trebate platiti ulaz, ali naravno postoje zamaknute plaže i uvale na kojima slobodno stavite ručnik na pijesak i uživate.

Capri
Capri

Aktivni odmor za svakog

Na otoku postoje dva grada, Capri na moru i Anacapri visoko u brdima. Većina posjetitelja posjećuje samo grad Capri u sklopu jednodnevnih tura iz Napulja. Kratkom vožnjom autobusom ili taksijem na drugoj strani otoka, Anacapri je rezidencijalni gradić, prigodniji za ljubitelje aktivnog odmora. Neke od atraktivnih lokacija koje ćete posjetiti su Pizzolungo, Male utvrde ili Monte Solaro, najviši vrh otoka.

capri

Talijansku gastronomiju ne treba dodatno predstavljati. Caprese salata je jelo koje morate probati kada posjetite Capri. Zrele rajčice, mozzarella, bosiljak i malo maslinovog ulja, tipično je jelo ovog otoka. Isto tako, blizina Napulja odradila je svoje pa možete probati i neke od najboljih pizza u Italiji.

Capri
Caprese salata

Kratki izlet s najromantičnije obale

Capri ima svoj jedinstveni šarm, zato i privlači zvijezde cijelog svijeta. Zbog turističkog booma na Capriju posljednjih godina, turisti odlaze i na manje popularne okolne otoke Procidiju i Ischiju. Mnogi turisti koji kruže obalom Amalfi odaberu jedan dan za posjet ovom prekrasnom otoku. Možda izgleda kratko, ali čak i jednodnevni izlet dovoljan je da vas Capri očara, osvoji i pozove ponovo.

Capri
Capri

Foto: Unsplash, iStock

Učitati još
Zatvori