Brzi talijanski doručak: Caprese sendvič
Brzi talijanski doručak: Caprese sendvič

Brzi talijanski doručak: Caprese sendvič

Italija je bila i ostala inspiracija za mnoge stvari, ali najviše kada je riječ o hrani. Danas tako biramo jedan savršeno talijanski doručak – Caprese sendvič. Svježa cherry rajčica, mozzarella i bosiljak unijet će dašak zdravih navika s vaše jedem zdravije ove godine liste.

Sastojci za Caprese sendvič

Ukoliko volite caprese salatu, a jutro počinjete s kruhom – tu smo da spojimo best of both worlds. Za ovaj recept potrebno vam je tek par (svježih) sastojaka i minuta:

  • kruh (idealno sourdough, koji možete tostirati)
  • crvena i žuta cherry rajčica
  • svježi bosiljak
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol, papar

 

Priprema

Narežite rajčicu i mozzarellu na velike kolutove. Sve to posložite na kruh, prelijte s maslinovim uljem i dodajte bosiljak. Svjež, ukusan i zdrav doručak za svega 3 minute, a možete ga i spakirati i ponijeti za gablec. Ako volite tostiranu varijantu, preklopite s još jednom šnitom kruha.

Ono što smo sigurni je to da vam je potrebna svježa, lagana hrana nakon obilnih blagdanskih jela, a Caprese sendvič je upravo takva opcija.

*Članak preuzet sa Journal.rs.

*Video recept preuzet s IG profila @olivianoceda

Foto: Instagram (@zweiundzwanzig_deli)

Učitati još
Zatvori