Ovo malo kvarnersko mjesto ima jednu od najljepših plaža na Jadranu

Ovo malo kvarnersko mjesto ima jednu od
najljepših plaža na Jadranu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by matea ☾ (@oprrosti) on

Naša je obala prepuna divnih gradova, mjesta i mjestašca koji skrivaju neke od najljepših uvala i plaža koje su stvorene za potpuno opuštanje i na kojima se već zamišljamo kako uživamo. Jedna od njih krije se u Brseču, srednjovjekovnom gradiću na Opatijskoj rivijeri, smještenom na litici visokoj 157 metara. Radi se o plaži Klančac, koju mnogi smatraju jednom od najljepših plaža na našoj obali.

Šljunčana plaža skrivena u uvali

Brseč se nalazi 20-ak kilometara od Opatije, a njegove uske uličice i male kućice sa šareno obojanim drvenim vratima čine ga pitoresknim primorskim mjestom. S obzirom da se nalazi na litici, iz Brseča možete uživati u pogledu na Kvarnerski zaljev i otoke Cres, Susak i Unije. Nedaleko Brseča, u podnožju litice, smjestila se plaža Klančac, predivna šljunčana plaža skrivena u uvali i okružena stijenama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taja Planinc (@tajaplaninc) on

Na plaži nema nikakvih sadržaja poput ugostiteljskih objekata, što je čini idealnom za potpuno uživanje u kristalno čistom Jadranskom moru. Do nje možete doći iz Brseča, spuštajući se uz usku ulicu dugu preko 1 kilometar. Ako dolazite automobilom, možete ga parkirati na početku spomenute ulice te dalje nastaviti pješice. Drugi način je spustiti se s glavne ceste koja ima nekoliko proširenja za parkirati automobil pa ako uspijete naći mjesto, do plaže imate još oko 200 metara spuštanja.

Bijeli, šljunčani oblutci koji uranjaju u čisto zelenkasto more i predivan pogled čine ovu plažu iznimno popularnom pa nemojte očekivati da ovdje nećete naići na gužvu unatoč tome što je plaža relativno mala (dugačka je oko 40 metara). Ipak, ako se ovog ljeta nađete u blizini, bilo bi šteta da ju ne posjetite. S obzirom da vam od Zagreba do Brseča treba svega 2 sata vožnje, odlazak na kupanje na plažu Klančac je jedan od naših prijedloga za jednodnevni ili vikend izlet u narednim danima.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori