Na ovim lokacijama ćete imati najljepše blagdanske fotke za Instagram
Na ovim lokacijama ćete imati najljepše blagdanske fotke za Instagram

Na ovim lokacijama ćete imati najljepše
blagdanske fotke za Instagram

Instagram feedovi influencerica i svih ostalih ljubitelja lijepih fotografija polako oblače blagdansko ruho toplih tonova i lampica. Božićna groznica već se osjeća u zraku, a još više u našem uredu gdje trenutno uživamo u božićnim keksima. Jučer smo vas vodili na najljepše božićne sajmove po Europi koje možete posjetiti ovog Adventa. Danas smo i dalje u blagdanskom duhu, ali u malo drugačijoj varijaciji. Znamo koliko vam je važno pronaći idealni setting za prekrasne Instagram fotke pa smo se potrudili prošetati po najljepšim lokacijama Europe na kojima će vam zavidjeti svi pratitelji. Robne kuće, restorani, slastičarnice, kafići i mnoge druge zgrade obukle su svoje fasade i interijere u najljepše outfite – one blagdanske. Koje su to božićne lokacije u bajkovitom izdanju otkrijte u nastavku.

1. Beč – Popp & Kretschmer

Najveća crvena mašna na svijetu nalazi se na zgradi poznate trgovine luksuznom odjećom Popp & Kretschmer. Pronaći ćete je u samom centru Beča – na vrhu Kärntner ulice, u blizini Opere i točno nasuprot hotela Sacher.

2. Paris – Galerija Lafayette

Tko još ne zna za najpoznatiju parišku robnu kuću? Ako ste bili u Parizu sigurno ste je i već posjetili, ali svakako nemojte zaobići njeno blagdansko ruho u koje je obučen interijer. Ogromno božićno drvce, ukrašeno s tisućama lampica i ukrasa, nalazi se u samom središtu centra i proteže se gotovo cijelom visinom zgrade.

London – The Ivy Chelsea Garden

Poznati britanski restoran nalazi se u ulici King’s Road i nudi pravo blagdansko iskustvo. Osim vanjske dekoracije koja je prekrasna, u blagdansko vrijeme nude i poseban jelovnik s hranom i pićem. Na ovom mjestu možete popiti i znameniti afternoon tea, a osim ručka i večere ovdje možete doći i na brunch.

4. London – Peggy Porschen

Možda i najslađa londonska slastičarnica Peggy Porschen poznata je po svojim cupcakes kolačima. Kompletno uređena u baby rozu boju, Peggy je toliko fotogenično mjesto da smo se rastopili. Pročelje slastičarnice ovdje se ukrašava na poseban način nekoliko puta u sezoni, a nekidan je izlog zasjao u novom božićnom izdanju.Peggy Porschen možete pronaći na dvije lokacije u Londonu – Belgravia i Chelsea.

5. Colmar – Rue des Marchands

Šarmantni gradić u pokrajini Alsace, nedaleko od Strasbourga ima genijalnu ulicu s karakterističnim kućama ukrašenima u blagdanskom duhu. Colmar ima i odličan božićni sajam kojeg vrijedi posjetiti ako se zaputite u Francusku.

6. Milano – Galleria Vittorio Emanuele II

Što je Lafayette za Paris to je Galleria Vittorio Emanuele za Milano. I ovdje je svake godine divno božićno drvce koje bliješti u znaku blagdana. Iako nije jedini spot, ovo je nezaobilazna postaja za Instagram fotku.

8. Strasbourg – kuća s medvjedićima

Glavni grad u pokrajini Alsace je Strasbourg. Ulice ovog grada prekrasno su okićene, a glavna photo atrakcija je zgrada koja je ukrašena velikim plišanim medvjedićima. Reći ćemo samo – prizor kao da se vraćamo u djetinjstvo.

7. Beograd – Cafeteria Gardoš

Ako vam je predaleko otići u Strasbourg, pronašli smo i balkansku verziju plišanih medvjedića – cafeteria Gardoš. Gardoš se nalazi u Beogradu pa ako odlazite tamo na kratko putovanje nemojte zaobići ovo beskrajno šarmantno mjesto.

9. Budimpešta – Trg sv. Stjepana

Divni prizor u Budimpešti nalazi se na Trgu svetog Stjepana, točno ispred istoimene bazilike koja je jedna od najviših zgrada na peštanskoj strani Budimpešte. Ispred Bazilike možete klizati u društvu velikog božićnog drvca uz mali photo shooting.

10. Zagreb – Magnolia

Za kraj smo morali izdvojiti i jednu domaću lokaciju koja svake godine oduševljava svojim izlogom. Radi se o zagrebačkoj slastičarnici Magnolia koja se nalazi na nekoliko adresa. Ipak ona najzanimljivija koja u Adventu zasja u posebnom izdanju je njihova slastičarnica u Gundulićevoj ulici.

božićni-izlog-magnolia
bozicni-izlog-magnolia-2

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori