Bazeni u Meksiku koji izgledaju nestvarno
Bazeni u Meksiku koji izgledaju nestvarno

Bazeni u Meksiku koji izgledaju nestvarno

Ako planirate putovanje na neku egzotičnu destinaciju, pronašli smo lokaciju koja će vas oduševiti.

Na listi država koje želimo posjetiti nalazi se Meksiko. Osim glavnog grada, možete posjetiti i Las Grutas Tolantongo koji je od njega udaljen oko tri sata vožnje. Riječ gruta znači špilja, a ovo mjesto zbilja krije impresivne prizore.

Bazeni ispunjeni mineralnom vodom koju grije vulkan

Osim špilja, prava su atrakcija bazeni ispunjeni toplom mineralnom vodom koju grije vulkan, vrući izvori vode, gejziri i kupalište. Iako izgledaju kao dodatak nekom luksuznom hotelu od pet zvjezdica, radi se o senzaciji koja je ugrađena u litice planine Hidalgo.

Kampiranje i aktivnosti

Mnogobrojni turisti tamo odlaze da bi se okupali u jednom od bazena prirodne izvorske vode, no to mjesto svojim posjetiteljima nudi mnogo više. Las Grutas Tolantongo mjesto je na kojem se možete okušati u mnogobrojnim aktivnostima poput trekinga, plivanja u bazenima, šetnje po visećem mostu, posjeta vodopadu ili kupanja u termalnoj rijeci pa i zip-line.

Osim kupanja, za sve one koji žele ovdje provesti nekoliko dana na raspolaganju je, uz hotel, i kamp u kojem možete boraviti u srcu prirode. Za opremu se ne brinite jer možete unajmiti i šator.

Las Grutas Tolantongo
Las Grutas Tolantongo

Gdje odsjesti

Za one koji ipak žele uživati u luksuznijem smještaju u srcu kanjona tu se nalazi i turistički resort koji se sastoji od četiri hotela – Hotel La Gruta, Paraíso Escondido, Hotel La Huerta i Hotel Molanguito.

Zahvaljujući svojoj ljepoti, položaju i toplim izvorima u ovom turističkom naselju možete u potpunosti uživati. Njegova glavna atrakcija su dvije špilje na zatvorenom kraju kanjona iz kojih teče vulkanski grijana rijeka Tolantongo.

Udobna odjeća je imperativ

Imajte na umu da za boravak u prirodi morate imati udobnu odjeću. Kupaći kostimi i odjevni predmeti koji nam omogućavaju uživanje u svakom koraku su obavezni. Ali, vodite računa da temperature noću dosta padaju, pa je preporučljivo ponijeti i topliju odjeću. Također, imajte na umu da špiljama ima dosta kamenja. Stoga nosite prikladnu obuću kako se ne biste ozlijedili.

Ako ste planirali nezaboravno putovanje daleko od stresa i svakodnevnog života, sigurni smo da smo vam dali dobru ideju za sljedeće odredište. Špilje Tolantongo jedno su od onih mjesta koje morate posjetiti barem jednom u životu.

Ako se već vidite kako se brčkate u vrućoj vodi s nevjerojatnim pogledom na prirodu, vrijeme je da organizirate putovanje koje ćete zauvijek pamtiti.

Više informacija o samom parku potražite na službenoj web-stranici.

Foto: Instagram (@justine_lasz, @eyeofshe), Pexels

Učitati još
Zatvori