Sva mjesta u Meksiku koja su na našoj bucket listi

Sva mjesta u Meksiku koja su na
našoj bucket listi

@sundaysomewhere

Iako je Meksiko često povezan s proljetnim praznicima i sveobuhvatnim odmaralištima na plaži u Cancúnu ili Cabo-u, ovo je zemlja koja ima puno više toga za ponuditi. Ako ste putnik u potrazi za kulturom ili prirodom, ovdje ste na pravom mjestu!

Iskusni putnici ističu kako je proputovati Mexico City na ruti Backpackera iz Yucatána nevjerojatno iskustvo. Također, istraživanje Meksika, dok se cesta spotiče cijelim putem od juga do sjevera, nakon Panameričke autoceste, odvest će vas na mnoga mjesta izvan uobičajene turističke karte, a koja su potpuno nevjerojatna.

Iako u Meksiku ima više mjesta koje morate posjetiti nego što se mogu smjestiti u jedan članak, izdvojili smo nekoliko mjesta koja su toliko čarobna da ih nikako ne biste smjeli izostaviti iz svog plana za putovanja. Mi smo ih već uvrstili na svoju bucket listu.

@everysteph

Mexico City

S 12 milijuna stanovnika, Mexico City je prava eklektična zbrka predivnih detalja i žive energije. Možda će vam se na početku činiti pomalo zastrašujućim, ali duboko udahnite. Ovo vjerojatno nije mjesto na koje želite požuriti ili gdje želite vidjeti samo jedan kvart.

Mexico City prepun je povijesti, arhitekture koja oduzima dah, nevjerojatne umjetnosti i muzeja, neograničene zabave i najboljih uličnih delicija.

Mnogi putnici završavaju u središnjem dijelu oko glavnog trga Zócalo. Ali postoje i brojne druge četvrti, od kojih svaka ima nešto drugačije za otkrivanje.

@sabrinamolu

Tepoztlán

Tepoztlán je pogodan za izlet iz Mexico Cityja jer je udaljen oko sat vremena južno od glavnog grada. Vjeruje se da je Tepoztlán rodno mjesto jednog od najvažnijih bogova u Mesoamerici, Quetzalcoatlu. S dramatičnim pejzažom, prepoznatljivom arheološkom poviješću i dubokom očuvanošću pred-Hispanjolske tradicije, to je odredište koje morate posjetiti i istražiti.

Glavna atrakcija u blizini ovog magijskog mjesta je arheološko nalazište El Tepozteco, ali grad je također dobro mjesto za povratak i opuštanje.

@marianazuffo

Piramide u Teotihuacanu

Tijekom jednodnevne vožnje u Mexico Cityju pronaći ćete drevne ruševine Teotihuacána, gdje možete vidjeti najveće i arhitektonski značajne mezoameričke piramide. To je zapanjujuće mjesto gdje izostanak gužve povećava njegovu mističnost.

Teotihuacan je nekada bio najveći grad u Americi, s procijenjenih 125.000 stanovnika. Čini se da postoji određena neizvjesnost oko civilizacije koja se tamo nalazila, posve drugačija od Maya, Azteka ili Olmeka, ali neki drugi izvori sugeriraju da je to možda bio glavni grad Asteka.

U svakom slučaju, lokacija je nevjerojatno dobro očuvana i trebala bi se smatrati obaveznom posjetom ako ste u tom području. Kao što je često slučaj na popularnim lokacijama poput ovih, rano jutarnje posjete pomoći će vam da pobijedite gužvu i uhvatite jutarnji sjaj.

Guanajuato

Guanajuato nekada je privukao Španjolce zbog srebrne rude. Ona je s vremenom postala privremeni glavni grad Meksika, a kasnije je proglašena UNESCO-vom svjetskom baštinom.

Brojni blogeri su odlučili nazvati Guanajuato najljepšim gradom u Meksiku. Definitivno je živopisan grad ispunjen kolonijalnom arhitekturom i plažama uokvirenim stablima. Ono što također razlikuje ovaj grad su brojni planinski tuneli, prvotno izgrađeni za preusmjeravanje vode tijekom oluja, ali sada čine zanimljive prečace diljem grada.

@notjessfashion

Pacifička obala

Meksička pacifička obala nije uvijek tako slikovita kao Karibi, barem ako tražite onu klasičnu putničku sliku s turističkih brošura s bijelim pijeskom i palmama. No, tu su tone lijepih uvala i šarmantni gradovi na plaži koji su vrijedni zaustavljanja.

Puerto Escondido, omiljeno je mjesto penjačima u Oaxaci na klasičnoj stazi kroz Meksiko.
Mazatlán, naselje i iseljenički grad s mnogim velikim hotelima, ali ima i lijep stari grad i barem jedan cool hostel, također je točka na kojoj vrijedi zastati.
Zihuatanejo, uopće nije na stazi za pješake, ali to je mali gradić sa vrckavom vibrom vibrom.
Zihuatanejo se gotovo nikada ne spominje u putničkim vodičima u Meksiku, ali je sve više ističu blogeri i travel vlogeri. Ali možda je to djelomično zbog specifičnosti koje posjeduje koje se ne mogu usporediti niti s jednim drugim mjestom. Iznad uvale na nekim od njezinih brežuljaka nalazi se ono što izgleda kao replika grčkog Partenona. Ova sada napuštena grčko-rimska luksuzna vila nekada je pripadala jednom od najzloglasnijih meksičkih policajaca, koji su zaradili milijune putem iznuđivanja i mita. Možete njuškati po ovoj napuštenoj vili ako stražarima date nekoliko pesosa.

@yesfonseca

Foto: Instagram


Učitati još
Zatvori