Paris night out: Kultni klubovi vrijedni posjeta u Gradu Svjetla
Paris night out: Kultni klubovi vrijedni posjeta u Gradu Svjetla

Paris night out: Kultni klubovi
vrijedni posjeta u Gradu Svjetla

O ovogodišnjim Olimpijskim igrama na Journal portalu mogli ste saznati dosta informacija. Od kompletnog OI vodiča za 2024. godinu, hotela do nezaobilaznog besplatnog muzeja u Parizu, we got you covered. Odlazak na Olimpijske igre je san mnogima, i to ne samo sportski orijentiranim osobama, već i onima koji ovu manifestaciju vjerno prate od djetinjstva. Ako ste odlučili da će ova godina biti ta u pogledu odlaska na OI, ili jednostavno samo želite otputovati u Pariz, odlučili smo napraviti ultimativni night out vodič. Popisali smo kultne barove i klubove koje bi trebali posjetiti.

Pariz: Barovi i klubovi koje ne smijete propustiti

001. Bar Les Ambassadeurs

Smješten u okviru preuređenog Hôtel de Crillon, certificirane palače koja datira iz kasnog 18. stoljeća, ovaj koktel-bar visoke klase kreiran je s namjerom da privuče crème de la crème pariškog društva. Iako je većina interijera ostala netaknuta, namještaj i ukupan ambijent dobili su suvremeni izgled zahvaljujući dizajneru Chahanu Minassianu kada je hotel ponovo otvoren 2017. godine. U ovom baru pušta se ambijentalna muzika, međutim, uvečer postoji muzika uživo (čak je i Mike D iz Beastie Boysa radio late night DJ set).

Lokacija: 10 place de la Concorde, Paris, France 75008

002. Cravan

Ako se odlučite za Cravan, budite spremni na jedinstveno iskustvo u domeni koktela. Iako su nazivi koktela jednostavni, ništa drugo u vezi s njima nije jednostavno. Napravljeni od strane vrhunskih koktel-majstora učinit će da vam boravak u Parizu ostane nezaboravan. Ovo je prava destinacija ako ste zaljubljenici u cocktail arta sigurno će doprinijeti jedinstvenom iskustvu.

Lokacija (postoje dvije): 17 rue Jean de la Fontaine 75016; 165 boulevard Saint-Germain 75006

003. Fréquence

S obzirom na to da je ovaj bar veoma neupadljiv, u njega ćete najvjerojatnije ući isključivo po preporuci. Međutim, u simpatičnom ambijentu očekuje vas vrhunski provod i kvalitetna pića. Meni je (na sreću) na engleskom jeziku, jer i vrsni poznavaoci francuskog se mogu zbuniti čudnim spojevima ukusa na karti pića. Tako se u ovom baru mogu naći zanimljivosti poput kiselog grožđa sa sakeom ili rumom, cvjetni ocat od ananasa i limete i slični specijaliteti. Rezervacije nisu moguće, a radno vrijeme je od utorka do srijede od 18h do 2 ujutro, a od četvrtka do subote od 18h do 4 ujutro.

Lokacija: 20 rue keller, Paris, France 75011

004. Pink Mamma

Popularno nazvan jednim od najinstagramičnijih barova u Parizu, Pink Mamma, o kojem smo već pisali, se zaista može pohvaliti vrhunskim interijerom. Kao da se nalazite usred privatnog botaničkog vrta, a ujedno ste i u epicentru (svjetskih) događanja. Iako većina ljudi u ovaj bar dolazi zbog dekora, u Pink Mammi možete uživati u odličnom jelovniku. Najpopularnije na meniju jesu paste, međutim nećete pogriješiti što god da odaberete. Treba imati na umu da je često gužva, pa su tako rezervacije neophodne čak dva tjedna unaprijed.

Lokacija: 20bis rue de douai, Paris, France 75009

005. Lavomatic

Jedan od najzanimljivijih na ovoj listi jeste upravo Lavomatic. Napravljen s idejom da možete popiti piće dok perete rublje, ovaj bar je postao veliki hit na društvenim mrežama. U bar se ulazi kroz perilicu rublja, točnije kroz vrata koja liče na istu. Veoma zanimljiv koncept, zar ne? Rezervacije nisu moguće, kao ni dolazak u većim grupama, tako da – dobro isplanirajte svoj put i na svoju must-visit listu dodajte Lavomatic.

Lokacija: 30 rue René Boulanger 75010 Paris

006. Jazz Club Étoile

Iako se bližimo kraju ove liste, nijedan klub koji slijedi nije zanemariv. Legendarni pariški jazz klub – Jazz Club Étoile – se sigurno mnogima nalazi na bucket listi. Uz živu glazbu od utorka do subote uvečer, Jazz Club Etoile – Hotel Le Meridien Etoile nudi posjetiteljima priliku da uživaju u odličnoj hrani i nevjerojatnim pićima. Interesantno je da je ulaz u klub besplatan ako kupite večeru ili svratite na piće i glazbu. Jazz Club Etoile je vrlo prometno mjesto, pa obavezno rezervirajte mjesto kako ne biste bili odbijeni na vratima.

Lokacija: 81 boulevard Gouvion Saint-Cyr, Paris, France 75017

007. Pachamama

Ako ste odlučili da idete u ozbiljan provod, Pachamama je idealna destinacija. Ovaj klub se nebrojeno puta našao na listama ultimativnih pariških klubova, a interijer i atmosfera su nešto što sigurno do sada niste iskusili. Rezervacije su neophodne, tako da unaprijed razmišljajte o svojoj večeri. Ovaj klub je smješten u povijesnoj zgradi Gustavea Eiffela iz 19. stoljeća, a interijer je očigledno inspiriran Južnom Amerikom. Klub je otvoren samo četvrtkom, petkom i subotom.

Lokacija: 46 rue du Faubourg Saint Antoine, Paris, France 75012

008. Le Moulin Rouge

I naravno, Le Moulin Rouge. Cabaret-klub koji ste gledali u mnoštvu holivudskih filmova odličan je izbor ako želite iskusiti autentičan pariški doživljaj. Le Moulin Rouge je rodno mjesto Can Can plesa i poznat je po uzbudljivom cabaret-kazalištu. Također, možete uživati u večeri i piću tijekom posjete Moulin Rougeu. Ako želite doživjeti djelić povijesti, a istovremeno se i fantastično zabaviti, onda je Moulin Rouge pravi izbor za vas.

Lokacija: Montmartre – 82, boulevard de Clichy, Paris, France 75018

Učitati još
Zatvori