Aplikacija “Moje Sljeme” pomoći će vam otkriti sve tajne Medvednice

Aplikacija “Moje Sljeme” pomoći će vam otkriti sve tajne Medvednice

Medvednica je mnogim Zagrepčanima uvijek prvi i omiljeni izbor kad je u pitanju odlazak na planinarenje. Idealno je odredište za aktivan odmor i opuštanje, a s koje god strane da se uputite prema njenom vrhu, Sljemenu, uživat ćete u ljepoti šume koja vas okružuje. Na proljeće i ljeti idealna je za predah od gradskih vrućina, a zimi je, zbog aktualne situacije, postala omiljeno odredište ljubiteljima skijanja.

Upoznajte Medvednicu pomoću nove mobilne aplikacije

Bilo da ste već istražili sve njene tajne ili to tek planirate učiniti, sigurno će vam od koristi biti nova mobilna aplikacija Moje Sljeme koja na jednom mjestu sadržava sve informacije koje vam mogu pomoći za bolje snalaženje.

U aplikaciji ćete pronaći navigaciju po stazama ili odabranom odredištu, mape staza grupirane po trajanju uspona te sve ostale koristne informacije vezane za svaku stazu. Tu je i pretraga staza pomoću filtara poput duljine i težine uspona, popisa odredišta na stazi itd. Osim toga, pronaći ćete i korisne informacije za svako odredište, bilo ono planinarski dom, ugostiteljski objekt, smještaj ili neka druga znamenitost, koje se također mogu pretraživati po zadanim filterima.

Sve navedeno omogućit će sigurno planinarenje i istraživanje Medvednice, kako za one neiskusne planinare koji će dobiti osjećaj sigurnosti, tako i za one malo iskusnije koji će na taj način istražiti neotkrivene dijelove Medvednice.

Inače, riječ je o prvoj takvoj aplikaciji u regiji i jednoj od prvih u svijetu, a možete je skinuti ovdje.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori