Uskoro se otvara Kraljičin zdenac, omiljeno sljemensko izletište

Uskoro se otvara Kraljičin zdenac,
omiljeno sljemensko izletište

Medvednica, odnosno Sljeme mnogim je Zagrepčanima uvijek prvi i omiljeni izbor kad je u pitanju odlazak na planinarenje. Idealno je odredište za aktivan odmor i opuštanje, a s koje god strane da se uputite gore, uživat ćete u ljepoti šume koja vas okružuje.

Po putu ćete naići na mnoga izletišta, a jedno od omiljenih zasigurno je Kraljičin zdenac. Ako ste i vi jedan od onih koji rado planinari upravo do ovog izletišta, onda će vas sigurno razveseliti vijest da se ono uskoro ponovno otvara!

Kraljičin zdenac se otvara u lipnju

Zbog blizine grada i dobro uređene planinarske staze, Kraljičin zdenac je jedna od najposjećenijih lokacija na Medvednici. Do njega vodi vrlo lagana i prohodna planinarska staza 13 iz Šestina. Kultno izletište zatvoreno je 2016. godine zbog problema s odgovarajućom dokumentacijom i pet je godina stajalo prazno i zapušteno. Ti su problemi sada napokon riješeni pa će izletište preuzeti ugostitelj Teo Karanušić koji u njega planira udahnuti novi život, piše Večernji list.

Osim čišćenja, košnje i ostalih vidljivih pothvata koje izletište treba, u planu je urediti i dječje igralište s ljuljačkama i toboganima. Postavit će i klupe za sjedenje, a Karanušiću je želja urediti i istoimeno jezerce koje se nalazi pokraj kućice. Oko njega će postaviti šetnicu, a zatim ga obogatiti ribama i patkama.

Što se tiče ponude u restoranu, izletnici će moći uživati u tradicionalnim jelima poput štrukli, štrudla i knedli, a u planu je i suradnju s pivovarom Medvedgrad. Prema pisanju Večernjeg, Kraljičin zdenac svoja bi vrata trebao otvoriti već u lipnju.

Foto: Instagram (@kraljicin.zdenac)

Učitati još
Zatvori