10 razloga zašto želimo posjetiti London

10 razloga zašto želimo
posjetiti London

S obzirom da je London jedan od najživljijih gradova na svijetu, uvijek postoji razlog ili izgovor da posjetite ovaj grad. Bez obzira na to za što ste zainteresirani, uvijek će se naći neki sadržaj za vas i zato se glavni grad Engleske smatra jednim od najvažnijih i najprivlačnijih gradova na svijetu.

Od bogate povijesne baštine do kulturnih uranjanja koje ovaj grad nudi, London ima sve.

Štošta ovaj prekrasni grad čini tako popularnim odredištem za globalne lutalice, od gradskih ulica, muzeja koji su potpuno besplatni za posjetitelje, kulturne i umjetničke scene, povijesti, arhitekture do energije i uređenosti koja tako prirodno nameće red i eleganciju.

London je raznolik i uzbudljiv grad s nekim od najboljih svjetskih znamenitosti, atrakcija i aktivnosti. Ovdje se toliko toga može doživjeti. Teško je suziti dugačak popis razloga zašto bismo voljeli posjetiti London, ali u nastavku ćete pronaći naših top 10.

Besplatne atrakcije

Iskoristite svoj boravak u gradu za uživanje u besplatnim stvarima koje možete doživjeti u Londonu.

Od londonskih parkova, muzeja kao što su Britanski muzej ili Imperijalni ratni muzej, povijesne palače, besplatne pješačke ture u Londonu, zapanjujuće umjetničke galerije i besplatne aktivnosti za djecu, tu su i iznenađujuća slobodna iskustva koja se održavaju na ulicama i trgovima.

Raspon besplatnih atrakcija u Londonu je nevjerojatan. Gdje drugdje na svijetu možete upoznati dinosaure, vidjeti portrete članova Tudor monarhije, putovati u prošlost kako biste doživjeli bitke za Britaniju, vidjeti darwinov štap i desetke drugih zanimljivosti i to potpuno besplatno.

Uživajte u spektakularnom pogledu

Londonski horizont je poput ikone s veličanstvenim zgradama poput katedrale sv. Pavla koja je odoljela testu vremena, ali nove zgrade poput The Shard (također poznate kao sjenica od stakla i Shard London Bridge) jedne su od najatraktivnijih svjetskih građevina.

Ovdje je spoj tradicije i modernosti definicija sklada. The Shard zajedno s London Eyeom omogućavaju sjajne poglede na grad, ali postoji i mnogo mjesta uz rijeku Temzu gdje možete sjesti i upiti ljepotu grada.

Shopping u Londonu

Razmazit će vas izbor, odnosno ponuda londonskog tržišta – od vodećih trgovina na Oxford Streetu, do darova i bric-a-bra na londonskim tržnicama. Kupujte u najvećem urbanom trgovačkom centru u Europi u Westfield Stratfordu ili posjetite kultne robne kuće kao što su Harrods ili Selfridges.

Diverzitet

London je jedan od najraznovrsnijih gradova na planetu. Ovdje se govori više od 300 jezika i naći ćete nevjerojatnu hranu, glazbu, modu, umjetnost i kulturu iz svih krajeva svijeta širom grada.

Gdje god se našli u Londonu nemoguće je osjećati se usamljeno jer koliko sve bilo grandioizno i posebno, ovaj grad prožima osjećaj koji će učiniti sve da se osjećate kao doma.

Posjetite barem jedan od zadivljujućih parkova

Možda ne mislite na bujne zelene parkove kad razmišljate o velikom gradu, ali London ima puno toga za ponuditi u tom smislu.

Bilo da želite istražiti Royal Parkove u srcu grada, kao što su St James i Hyde Park ili želite uživati u pogledu iz Hampstead Heatha na sjeveru grada, shvatit ćete da su londonski parkovi idealno mjesto da se opustite i gledate lokalne ljude koji žure u svojoj svakodnevici.

Izaberite mjesto za sebe iz širokog raspona smještajnih kapaciteta

Kada tražite mjesto za odmor, važno je pronaći smještaj koji je unutar proračuna za sve. Ovo je definitivno nešto što se nudi u Londonu i bez koliko malo želite potrošiti, bit će nešto što je savršeno za vaše potrebe.

Tražite li destinaciju za sljedeće putovanje gdje želite odsjesti na mjestu s najudobnijom spavaćom sobom, najljepšim pogledom ili osjetiti duh britanske kulture s dvije rzadvojene slavine u umivaoniku, onda se zaputite u središte jedne od najutjecajnijih svjetskih civilizacija.

Kazalište svjetske klase

London je dom jedne od najraznolikijih kazališnih scena na svijetu. Iz glamura i velikih imena koje čine gracioznim daske West Enda, na manjim kazalištima, zaista postoji nešto za svakoga.

Suvremene političke drame, klasične Shakespeareove produkcije i mjuzikli, mogu se naći bok uz bok jedne do drugih. .
Ako ste u Londonu, vidjet ćete više od nekoliko LAMDA diplomiranih studenata na londonskoj pozornici.

Glazba

Od ogromnih stadiona, O2 Arene i povijesne Brixton Academy, do nadolazećih bendova u barovima u Camdenu šarolika je ponuda čak i za najzahtjevnije okuse. Naći ćete i jazz klubove, legendarne koncertne dvorane i cool noćne klubove koji daju svoj obol sjajnoj glazbenoj priči Londona.

London se stalno mijenja

Čak i ako ste prije uživali ili iskusili London, otkrit ćete da uvijek postoji nešto novo (atrakcije, muzejske izložbe, sportski događaji itd.) što će vas iznova osvojiti. To znači da uvijek postoji dobar razlog da posjetite London, s 13 milijuna stanovnika i kozmopolitskom snagom Ujedinjenog Kraljevstva.

Gastro doživljaj

Iako vam prvi motiv za putovanje u London zasigurno nije hrana, budući da englesku gastronomiju prati glas o bljutavoj i bezličnoj, ovdje ćete moći zaokružiti sva znanja o gastronomiji i sva iskustva koja ste prikupili putujući svijetom.

Krenite na kulinarsko pustolovinu diljem svijeta s raznovrsnim londonskim restoranima, od ugostiteljskih restorana s Michelin zvjezdama do gastro pubova, tradicionalnih britanskih restorana i popodnevnog čaja.

Londonska bar – scena jednako je raznovrsna, pa provjerite što nude barovi koji su smješteni na krovovima impresivnih građevina, pubovi i mjesta za isprobavanje šampanjca. Svako to mjesto nosi u sebi priče vrijedne prepričavanja.

Foto: Instagram, Pexels

Preporuka

Zatvori