Ovih 10 mjesta dokazuju da Winter Wonderland zaista postoji
Ovih 10 mjesta dokazuju da Winter Wonderland zaista postoji

Ovih 10 mjesta dokazuju da Winter
Wonderland zaista postoji

Najveći broj ljudi kada ih upitate o njihovom omiljenom godišnjem dobu, odgovorit će da cijele godine sanjaju ljeto i naglasit će kolika se čarolija krije na tropskim plažama. Zima je, primjerice, potpuno podcijenjena. Od skijanja i snowboardinga u planinama do curlinga uz vatru i uživanja u vrućoj čokoladi, zima je pravo vrijeme za uživanje u ljepoti hladne sezone. Ipak je nepravedno često povezujemo s tamnim, sivim nebom i prehladama, ali postoji lijepa strana ove sezone. No, ima li boljeg vremena za zagrljaj? Čak i ako putujete sami, toplina čokolade, toplina kave i cozy dekice, ozbiljna su konkurencija ljetu. Zato uzmite šalicu vruće čokolade i zaboravite na ljeto na neko vrijeme. Vodimo vas na putovanje u pravi Winter Wonderland.

Kranjska Gora, Slovenija_unsplash

Dolomiti, Južni Tirol, Italija

Dolomiti su udobni kutak u alpskim skijaškim gradovima. Praškastim padinama ovog područja može se pristupiti preko 140 km duge ceste Dolomita, jedne od najljepših planinskih područja na svijetu.

Tirol_iStock

Plitvice, Hrvatska

16 terasastih jezera Nacionalnog parka Plitvička jezera povezana su vodopadima i variraju u nijansama plave boje, što rezultira nečim što prkosi mašti – pogotovo kada temperature padnu debelo ispod nule i led prekrije okoliš.

Plitvička jezera_iStock

Bled, Slovenija

Sa svojim otočićem na kojemu je smještena crkva i vodom idealnom za vožnju čamcima na vesla, nije čudo da je Bled jedno od najpopularnijih odredišta u Sloveniji. Mjesto postaje još fascinantnija razglednice kada okolne Julijske Alpe prekrije snijeg, a preko jezera nastane magla.

Bled_iStock
Bled

Hallstatt, Austrija

Pogled na jezero i građevine iz 12. stoljeća čine Hallstatt savršenim gradićem. Posjetite ga tijekom zime jer ćete uživati u snježnim planinama i restoranima u kojima vlada romantična atmosfera uz svijeće.

Hallstatt_iStock
Hallstatt_iStock

Gokayama, Japan

Najhladniji dijelovi Japana nalaze se u njegovim najsjevernijim krajevima, ali nigdje nije snježna zemlja ljepše zastupljena nego u slamnatim kolibama Shirakawa-go i Gokayama. Ta sela pod UNESCO-vom su zaštitom i pokrivaju 170 hektara u središnjem Japanu, a uvučena su u planine tvoreći šarmantan snježni prizor.

Gokayama_iStock

Nacionalni park Bryce Canyon, Utah

Nacionalni park Bryce Canyon pozdravlja većinu posjetitelja od proljeća do jeseni. Izbjegnite gužve i posjetite ovo čarobno mjesto tijekom zime kada možete uživati u šetnjama okruženi snijegom pod vodstvom čuvara. Zimski programi astronomije ovdje su posebno uzbudljivi. Osim toga, vidjet ćete one poznate hoodoos u njihovom najboljem okruženju – kako vire kroz snježni pokrivač.

Bryce Canyon_iStock

Nacionalni park Banff, Kanada

Jednostavno jedno od najljepših mjesta u Kanadi, Nacionalni park Banff preplavljuje pogledima na kanadske stjenovite planine i  divlje životinje. Atrakcija parka je ledeno jezero Louise, koje izgleda još spektakularnije kada se zaledi.

Nacionalni park Banff, Kanada_iStock

Laponija, Finska

Laponija je najsjevernija finska regija i vjerojatno jedna od najidiličnijih zimskih prizora na koje ćete ikada naići – pravi Winter Wonderland. Nema mnogo mjesta na kojima možete posjetiti Djeda Mraza, sanjkati se sa sobovima ili spavati pod polarnim svjetlima u staklenim kućicama, ali ipak Laponija vam omogućuje da otkrijete sve čari pravog Winter Wonderlanda.

Laponija, Finska_Unsplash
Finska_pexels

Abisko, Švedska

To je malo selo u švedskoj Laponiji pa imajte na umu da će sigurno biti i poprilično hladno ako ga posjetite zimi, ali i vrlo čarobno. Zima je prilika za mnoštvo različitih aktivnosti, no jedna od nezaboravnih iskustava svakako je promatranje polarne svjetlosti, a ovo je idealno mjesto za to.

Abisko_iStock

Jökulsárlón, Island

Glacijalno jezero Jökulsárlón i njegova ledom okovana plaža smatraju se prirodnim čudom Islanda, s crnim vulkanskim pijescima koji pružaju oštru pozadinu za komade leda na obali.

Jökulsárlón_iStock

Foto: Unsplash, iStock, Pexels

Učitati još
Zatvori