Tko su nominirani za #WeAreBetterWithPets nagradu?

Tko su nominirani za
#WeAreBetterWithPets nagradu?

Prošlogodišnji dobitnik #WeAreBetterWithPets nagrade za CELEBRITY ENTUZIJASTA GODINE bio je Mislav Čavajda. 2018. godina bila je puna dobrih dijela poznatih obožavatelja četveronožnih pratitelja. Za neka se od dobrih dijela daleko čulo dok su neka prošla tiho ispod radara što ih nikako ne čini manje važnim. Neka su uveselila životinje i njihove nove ljude, a svatko od njih bio je ispunjen osjećajem sreće i zadovoljstva. Purina i Journal.hr tim odabrali su troje poznatih Hrvata čija su dijela obilježila prošlu godinu.

Purina i Journal.hr su izabrali: ZDENKU KOVAČIČEK


Naša najpoznatija jazz diva svoj glazbeni talent nebrojeno je puta koristila kako bi pomogla onima koji si sami ne mogu pomoći. Gotovo da nema godine kada barem jedna njen koncert nije bio u svrhu pomoći napuštenim psima. Redovno sudjeluje na koncertima velikih produkcija s ciljem prikupljana donacija napuštenim životinjama. Čak i sama organizira koncerte poput onog za njezinog štićenika iz jedne udruge kojem pomaže – Iggyju Popu. Riječ je o starijem staffordu kojeg nažalost ne može udomiti zbog nedovoljnih uvjeta. Međutim redovno ga posjećuje, donosi mu hranu te mu je čak osigurala hidroterapiju kako bi prevladao atrofiju mišića.

FRANKA BATELIĆ

Najpoznatiji hrvatski Shiba Inu definitivno je Oskar i to zahvaljujući svojoj ljudskoj prijateljici Franki Batelić. Frankino i Oskarovo prijateljstvo počelo je 2014. godine i od tada je punopravni član njezine i Vedranove obitelji. Da zauzima posebno ulogu u njihovim životima pokazuje Vedranova tetovaža te status posebnog gosta na njihovom vjenčanju. No, u Frankinom srcu ima ljubavi i za manje sretna divna stvorenja kojima svojim angažmanom često pomaže. Baš zato,  Purina nagrada mogla bi pripasti simpatičnoj pjevačici i ljubiteljici životinja. Nedavno je na svom Instagramu pozvala sve one koji vole životinje da dođu na dobrotvorni koncert u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na kojem je nastupala za pomoć napuštenim psima.

MIRJANA KRIZMANIĆ

Journal.hr i Purina nominirali su istaknutu psihologinju Mirjanu Krizmanić za potencijalnu dobitnicu nagrade #WeAreBetterWithPets. Dugogodišnja voditeljica Katedre za kliničku psihologiju Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu bavila se istraživanjima kvalitete življenja te je do sada napisala nekoliko bestsellera na tu temu. Među njima se nalazi i naslov “O životinjama i ljudima” koji se bavi najslađim načinom poboljšanja  kvalitete života.

U svojoj knjizi bavi se ulogom životinja u ljudskom životu želeći prikazati s jedne strane njihovu praktičnu korist za čovjeka Posebna pažnja posvećena je i kompleksnosti te bogatstvu tih odnosa, te kako oni blagotvorno utječu na čovjekovo emocionalno i psihičko zdravlje. Ovo poučno i zabavno štivo trebalo bi proći kroz ruke svih vlasnika ljubimaca. Sigurno će zainteresirati i buduće vlasnike te sve one koji još nisu sigurni je li suživot s ljubimcem ispravna odluka.

Foto: Unsplash, Sanja Jagatić, Instagram

Učitati još
Zatvori