Prvi ekobazen u Hrvatskoj

Prvi ekobazen u
Hrvatskoj

ekobazen 2

Grad Pregrada u Hrvatskom Zagorju dobiva jedno odličnu atrakciju! Taman pred ljetne mjesece ostvarit će se izgradnja biološkog bazena. Pregrada će postati prvi grad u našoj zemlji koji ima biološki bazen. Riječ je o eko-bazenu bez klora koji nalikuje jezeru, okružen je brojnim raslinjem i ima pješčanu plažu. Bazen će imati drvene platoe i molove za sunčanje, dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku i još dva objekta. Jedan za ugostiteljske usluge, a drugi za garderobe, recepciju, sanitarije te prostoriju za prvu pomoć. A do njega će obitelji i turisti moći lako doći jer će omogućiti i neometano parkiranje.

Iako će izgledati poput klasičnog bazena, funkcionirat će u potpunosti biološki jer ne zahtijeva klor ili upotrebu bilo kojih drugih kemikalija. Navedenim projektom povećat će se kvaliteta života u zajednici, odnosno ponuda kvalitetnog i turistički atraktivnog sadržaja na području grada. Ciljna skupina ovog projekta je lokalno stanovništvo te domaći i strani turisti. Naime, realizacijom ovoga projekta Pregrada će dobiti novo javno mjesto za rekreaciju, mir i opuštanje te socijalnu interakciju. Također, grad Pregrada postao bi atraktivno turističko odredište, nudeći nov i privlačan sadržaj.

 

ekobazen 1

Kako će bazen izgledati pogledajte na kompjuterskim simulacijama, a sve novosti vezane uz njega možete saznati na pregrada.hr te na službenoj Facebook stranici grada.

ekobazen 3

Foto: Grad Pregrada

Preporuka

Zatvori