Ove godine umjesto Valentinova s frendicama slavimo Galentinovo
Ove godine umjesto Valentinova s frendicama slavimo Galentinovo

Ove godine umjesto Valentinova s
frendicama slavimo Galentinovo

Sve je posljednjih dana u znaku Valentinova do kojeg je ostalo još malo. Većina će ga proslaviti u društvu s omiljenom osobom, na večeri, piću, u kinu ili romantičnoj atmosferi kod kuće. I dok jedni slave, drugi se odupiru tom danu, smatrajući kako ljubav treba slaviti svaki dan.

Posljednjih se nekoliko godina stvorio otpor prema komercijalnom pritisku Valentinova, te je nastalo Galentinovo, odnosno Galentine’s Day. Umjesto ljubavnih veza, slavi se, neslužbeno, ali ipak, upravo žensko prijateljstvo. Sve je počelo epizodom danas već kultne humoristične serije Parks and Recreation 2010. godine koja je, umjesto romantike na Valentinovo, u prvi plan stavila ženske odnose, prijateljstvo koje se gradi godinama ili je pak u kratko vrijeme postalo gotovo neraskidivo. Koji god da je scenarij u pitanju, danas je jedan od dana u godini kad se podsjećamo koliko je naš ženski krug specifičan i kakvu ulogu igra u gotovo svakoj sferi našeg života.

Profimedia: Seks i grad

Galentine’s Day

Okupite prijateljice, otvorite bocu vina i kokice i uživajte u vašem druženju! Galentine’s Day obilježava se 13. veljače, dan prije Valentinova, kada same sa svojim prijateljicama provedete dan ili noć u druženju po svom izboru. Galentine’s Day je, naravno, samo još jedna izlika za druženje koje može biti tematsko, pogotovo ako svoje cure niste okupile već neko vrijeme i nedostaje vam te ženske energije, provedene u razgovoru i dobroj zabavi.

Kako pripremiti Galentine’s party s prijateljicama?

Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se pripremite za zabavu s prijateljima. Na kraju krajeva, nije bitan datum, ni ime istog dana, nego je bitno druženje.

Odredite popis gostiju: Odlučite koga želite pozvati na svoju zabavu i svakako pošaljite pozivnice unaprijed kako bi vaše prijateljice mogle planirati u skladu s tim.

Odaberite mjesto: Odlučite gdje želite pripremiti zabavu. Možete se odlučiti za restoran, toplice, omiljeni hotel ili čak nečiji dom.

Odaberite temu

Zabavu možete učiniti zabavnijom i svečanijom odabirom teme. Razmislite o filmskoj večeri, spa danu, paint and wine kod kuće ili pripremite dobar pidžama party.

  • Paint and wine kod kuće

Paint and wine kod kuće? Zvuči kao odlična ideja. Uz opuštajuću glazbenu podlogu, bocu vina i dobro društvo, večer se lako pretvara u uistinu nezaboravno iskustvo. Osim toga djeluje i kao fantastična prilika da se kreativno ‘ispušemo’ i poigramo vlastitom maštom koju tijekom klasičnog radnog dana imamo tendenciju zatomiti. Možete naslikati jedna drugu, odabrati temu i uz smijeh uživajte u ugodnoj zajedničkoj večeri. Sve što vam treba jest papir, vodene bojice, tempere ili drvene bojice te dobra glazba u pozadini.

  • Pidžama party

Prisjetite se svojih prvih noćenja kod prijateljica, prepričavanje dogodovština iz škole, otkrivanja simpatija i gledanje omiljenih romantičnih filmova uz pizzu. Ugostite svoje prijateljice u prostranoj dnevnoj sobi, obavezna odjeća je, naravno, pidžama, uz rekvizite kao što je maskica za spavanje, kućne ogrtače i mekane papuče.🙂

  • Filmska večer

Osigurajte dovoljnu količinu filmova – na ovom linku pronađite inspiraciju za filmove u kojima ćete uživati. Udobno se smjestite ispod dekice i opustite, slobodno pričajte, smijete se, plačite i zaustavljate film kao bi se divile osmjehu Barda Pitta ili bilo kojeg drugog vašeg omiljenog glumca.

  • Spa kutak

Za potpuni doživljaj osmislite mali spa kutak. Stavite masku, krastavce na oči, zajedno radite vježbice za lice protiv bora, lakirajte nokte, uživajte u društvu, njezi i brizi jedna za drugu.

Kreativnije curke mogu same izraditi svoju masku ili piling, tako da blagovaonski stol pretvorite u malu radionicu s potrebnim sastojcima, a svaka prijateljica doma odnese kutijicu vrijednog sadržaja.

Planirajte jelovnik i ukrasite prostor

Ovisno o mjestu i temi, planirajte jelovnik. Hranu možete naručiti ili je sami pripremiti, ali neka vam pri ruci bude dovoljno grickalica i pića. Isto tako, svaka od vas može pripremiti nešto kod kuće i donijeti na druženje.

Kako biste upotpunile zabavu, budite kreativne i dodajte neke ukrase da biste prostor učinile svečanim. Možete koristiti balone, cvijeće i svijeće kako biste zabavi dodali malo boje i osobnosti.

Zabavne aktivnosti

Dobar trik za opuštanje i bijeg iz svakodnevnih tema i obaveza je jednostavna igra s kojom će te se prisjećati nekih trenutaka iz vaše prošlosti i navesti neke dobre emocije da se pokažu u najboljem svjetlu. Planirajte neke zabavne aktivnosti u kojima će svi sudjelovati, kao što su igre Pictionary, Istina ili izazov, natjecanje u pantomimi, karaoke. Ideja je bezbroj, a smijeh je zagarantiran.

Razmijenite darove

Zabavu možete učiniti svečanijom stvaranjem razmjene darova. Sve uzvanice mogu donijeti mali dar kao znak pažnje za razmjenu s nekim drugim. Dogovorite budžet i neka to uistinu budu sitnice poput čokolade, cvijeta, mirisa za stan… Kako bi bilo zanimljivije i napetije, izvlačenje pripremite na licu mjesta. 😊

Fotografije za uspomenu

Zabilježite uspomene na zabavnu večer s frendicama fotografiranjem. Pripremite kutak za fotkanje. Ukrasite ga posebnim rekvizitima i ukrasima. Upamtite, najvažnije je zabaviti se i kvalitetno provesti vrijeme s prijateljicama.

Volite i budite voljene, svaki dan… cijeli dan.

Foto: Profimedia, Unsplash, Pexels, iStock

Učitati još
Zatvori