Proslavu Nove godine pretvorite u party godine

@ohhappyday

“Gdje ćeš za Novu godinu”, pitanje je koje se uvuče u socijalizaciju već početkom jeseni. Iako rijetko tko planira toliko unaprijed, pitanje oko proslave Nove godine sasvim se prirodno nameće na gotovo svim druženjima, slučajnim susretima pa čak i među kolegama na poslu.

Neki će reći kako je Nova godina zapravo pretenciozan i precijenjen dan i da nema potrebe za postavljanjem velikh očekivanja od novogodišnjih druženja, zabava i partyja, no mnoigi se zapravo nadaju kako će se baš nešto posebno, za pamćenje, dogoditi upravo na dočeku Nove godine.

Simbolika oko tog datuma toliko je duboko ukorijenjena u društvu da se za taj taj dan biraju posebne boje koje će u novoj godini donijeti sreću i obilje, konzumira se poseban menu iz identičnog razloga, dobre želje se šalju i onima s kojima smo sve rjeđe u kontaktu… I to je ona lijepa strana ovog blagdana.

No, zašto ove godine ne preuzeti stvari u svoje ruke i pobrinuti se da novogodišnji party bude bolji nego ikada, da baš zabava uoči Nove godine bude najbolja od svih tijekom godine, da pored vas budu ljudi koje želite, a ne koje morate gledati…

U nastavku smo pripremili nekoliko detalja koji će doprinijeti partyju za pamćenje. I pripreme mogu početi.

Pozivnice

Kada organizirate savršen novogodišnji party, uvijek je dobro odlučiti o približnom broju gostiju koje ćete  pozvati. Uzimajući u obzir očekivani broj gostiju, to će vam pomoći da se što bolje organizirate. Da biste savršenoj zabavi pružili sofisticirani i elegantni dodir, možete kreirati personalizirane pozivnice. Osim što vam omogućuje da pratite brojeve, jedinstveno izrađene pozivnice pružit će profesionalni dodir vašoj pažljivo isplaniranoj zabavi.

Odaberite temu

Svaki party je uzbudljiviji kada mu se doda malo mašte. To ćete najjednostavnije postići, a pritom razveseliti svoje goste ukoliko odaberete temu vašeg partyja. Od hrane i dekoracija pa sve do odjeće koju ćete nositi neka sve bude u okviru teme koju odaberete za svoju nezaboravnu proslavu.

Odlučite je li vam zgodnije pripremiti posebno uređen blagdanski stol s tradicionalnim novogodišnjim jelima, ili je bolja buffet opcija. Jeste li više za grickalice uz pića ili ćete se posvetiti malo raskošnijim varijantama.

Gosti

Iako su najljepša opuštena i spontana druženja s uskim krugom prijatelja koje ionako često viđate, ove biste se godine mogli malo više potruditi i okupiti i one ljude koji su vam jako dragi, ali nemate ih priliku viđati tako često. Razmislite s kim biste sve voljeli ući u novu godinu i pritom se dobro zabaviti, rasplesati i uživati u ukusnoj hrani, pićima, glazbi i smijehu. Za prijatelje koje želite u svojoj blizini, a žive kilometrima od vas osigurajte smještaj i pobrinite se da im bude zabavno i ugodno.

Pripremite svoj dom

Ako očekujete posebno veselu noć, možda ćete htjeti ukloniti sve krhke predmete iz vašeg životnog prostora. Ako ste sa svojim gostima zainteresirani za ples, možda ćete morati stvoriti dovoljno prostora u dnevnom boravku ili u blagovaonici.

Playlista i društvene igre

Razmislite o tome koju biste voljeli slušati na posebnom partyju. Sastavite playlistu koja će biti plesna, razigrana i koja će se, barem u nekim svojim dijelovima, slagati s temom partyja. Obratite pažnju i na ukus vaših gostiju i osmislite glazbeni ambijent koji će vas potaknuti na najluđe plesne korake, zdravice i sjajno raspoloženje. Osim glazbe, razmislite i o igrama uz koje vaši gosti mogu uživati. Potražite sve društvene igre koje imate, a predložite gostima da sa sobom ponesu svoju omiljenu igru. Vidjet ćete kako ćete se dobro zabaviti, baš kao kad ste bili djeca.

Pronađite idealno mjesto za party

Ukoliko mislite da je vaš dom sasvim dovoljan da ugosti sve vaše drage ljude, onda nema dvojbe gdje ćete organizirati svoj party godine. No, ukoliko mislite da vaš prostor ne bi bio dovoljan za sve vaše ljude, pronađite mjesto na kojemu ćete se svi moći odlično zabaviti, na kojemu ćete imati sve što vam treba i gdje vam nitko neće smetati u vašem zabavljanju. Možete unajmiti neki lijep kafić ili lokal, ali o tome mislite na vrijeme jer sigurno niste jedini kome je ovakva ideja pala na pamet.

Pokloni

Svatko se bolje osjeća kada nakon dobre zabave kući ponese sitnicu koja će ga podsjećati na jedan odličan doček Nove godine. Naravno, ukoliko ste pozvali stotine ljudi, onda ipak nećete moći sve te ljude obasipati poklonima, ali ukoliko se odlučite na manji, intimniji party, pripremite za svakoga simboličan poklon. Osjećaj će biti nevjerojatan.

Foto: Instagram, Unsplash

 

0