Ovih blagdana podržite projekt Oni – dobrotvornu akciju koja pruža pomoć udruzi Krijesnice

Svake godine, blagdansko vrijeme i kraj godine podsjećaju nas da budemo zahvalni na svemu što imamo, ali i da svoju pažnju poklonimo i onima manje sretnima od nas. Jedan od načina na koji to možete učiniti i ove godinu je svojom podrškom dobrotvornim akcijama. Jedna od ovogodišnjih dobrotvornih akcija koja je vrijedna vaše pažnje je projekt ONI koju Djelovanje organizira za pomoć udruzi Krijesnica koja pruža podršku djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. 

ONI 2022. kalendar

ONI 2022. je limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu. Kalendar za vas znači pogled na predivnu ilustracije kroz cijelu 2022., 13 ilustracija koje možete uokviriti za sebe ili dar dragim osobama. Uz kalendar dolazi voucher s popustom na kupovinu kod 7 domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova, a povrh svega predivno dobro djelo kroz donaciju. Uz kalendar, dio akcije je i prodajna aukcijska izložba 13 radova u baru Botaničar.

U kalendaru ONI 2022. čekaju vas ilustracije na temu DOM renomiranih mladih umjetnica i umjetnika: Marina Mesar – OKOMarin RemićTea JurišićMaja BiondićNikola GrabovacNikolina ŽabčićSlaven Kosanović – Lunar , Ivan Blažetić – ŠumskiHana VrcaIvana MrčelaBoris BareAnja Sušanj i Broken isn’t bad. 

Kalendar je otisnut na mat printu s perforacijom što znači da sve ilustracije možete koristiti, uokviriti za sebe ili pokloniti nakon što ste ih kroz cijelu 2021. gledali znajući da ste nekom pomogli. Print kalendara velikodušno je sponzorirao Cerovski Print Boutiqe, a ako znate išta o njima, znate da su sinonim za besprijekoran print. Okvire za izložbu je velikodušno sponzorirala najstarija zanatska radnja za uokviravanje u Zagrebu, Robinšćak u Palmotićevoj ulici. 

Uz lijepi kalendar s 13 ilustracija koje možete uokviriti, kalendar uključuje paket od 7 vouchera s popustom na kupovinu kod partnera –domaćih craft proizvođača i kvalitetnih brendova. Uključivanjem vouchera podržavamo lokalno u ovim neizvjesnim vremenima, a svi oni podržavaju projekt i dodaju vrijednost kalendaru za svakoga tko ga kupi. Prijatelji projekta su Buzdovan – Prvi hrvatski craft cider, Kokolach – Veganski i sirovi kolači, People2People – Ghee i namazi od orašastih plodova, Luftbremzer – nagrađivani zagrebački artisan gin, Korica – Prva hrvatska artisan pekarnica, Cogito Coffee – sinonim za vrhunsku speciality kavu te Garden Brewery – craft pivo koje nastaje u Zagrebu.

Kako do kalendara? 

Kalendare rezervirate slanjem potvrde o uplati 140kn po kalendaru na su@djelovanje.hr nakon čega će uslijediti informacije o datumu preuzimanja kalendara u baru Botaničar.  

Aukcijska prodaja radova bit će organizirana online na profilu Botaničara 2.12.2021., pratite profil Botaničara i Djelovanja za više informacija. 

Organizator akcije ONI je Djelovanje, djelo Vanje Varga kroz koji stvara kreativne (humanitarne) projekte od ideje i dizajna, preko menadžmenta i operative sve do realizacije spajajući ljude i ideje u zanimljive kombinacije kojih spoj stvara (dodatnu) vrijednost.

Foto: Ivica Ivčević

0