Primamljiva novost na meniju bistroa Bulldog

Primamljiva novost na meniju
bistroa Bulldog

U popularni Bulldog u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici odsad ćete navraćati zbog još jedne stvari – agrifoccacije koja će se uskoro naći u stalnoj ponudi bistroa. Agrifoccacia potječe iz Italije i na prvi pogled ona je spoj svima poznatih talijanskih delicija, foccacije i pizze, no ovakav opis je presuhoparan za deliciju koja vas očekuje.

agrifoccacia14

Agrifocaccia je posebna zbog načina izrade, za sada je pripremaju samo u Veroni, Parmi i Rimu. Brašno se proizvodi u Italiji u kamenom starinskom mlinu kako su radili i naši stari, na način izrade koji nije komercijalan i koji je s posebnom kombinacijom žitarica. Prvi dan se priprema dio tijesta koji stoji 24 sata, drugi dan se dodaju ostali sastojci, vrlo vremenski precizno slažu se za dizanje, oblikuju u focaccie i dižu drugi put. Tako se dobije bogato, mekano tijesto podatno za kombinaciju s brojnim okusima. Velika većina peče se prazna, a zatim se na njih dodaju razni nadjevi, osim margherite na koju odmah dolazi mozzarella i umak od rajčice.

agrifoccacia2

agrifoccacia1

agrifoccacia12

U Bistro Bulldog agrifocaccia stigla je putem jednog obiteljskog agrogospodarstva u Parmi kojeg vode Marco, Elisabetta, Antonio i Monia, gdje su vlasnici po prvi puta isprobali agrifocacciju po njihovom receptu i oduševili se te ih pozvali na talijansku edukaciju u Zagreb kako bi Bulldogovi chefovi naučili napraviti ovu fantaziju. “Vrste ovise o sezoni pripreme, u Bulldogu ćemo za početak agrifocacciju imati samo petkom i subotom po narudžbi jer se tijesto koje se ne iskoristi tu večer baca, ne može se koristiti sljedeći dan jer izgubi svoja svojstva hrskavosti i kvalitetu,” otkrivaju iz Bulldoga.

agrifoccacia13

agrifoccacia8

agrifoccacia10

Za početak će to biti 4 vrste po večeri koje će ovisiti o sezoni i onome što je dostupno na tržnici Dolac jer se uz sastojke dovezene direktno iz Italije kombiniraju i domaći hrvatski proizvodi. Neka od punjenja bit će: margherita s buffalo mozzarellom i mariniranim cherry rajčicama koje se peku 3 sata, burata s parmskim pršutom starim najmanje 2 godine, rikula s Black Angus govedinom te miksevi salsa/pečeni luk/rostbif, tuna/pečeni luk, sir taleggio/smokva/parmska šunka, sir pecorino/špek itd. Nadamo se da smo vas dovoljno zainteresirali fotografijama da i sami odete isprobati jer ovako nešto se ne propušta, pogotovo ako je u kombinaciji sa čašom vina i dobrim društvom s kojim ćete agrifoccaciju podijeliti.

agrifoccacia9

agrifoccacia5

agrifoccacia7

Učitati još
Zatvori