Prijatelji životinja redovito ažuriraju sve podatke vezane za životinje s područja pogođenih potresom

Prijatelji životinja redovito ažuriraju sve podatke vezane za životinje s područja pogođenih potresom

U razornim potresima koji su u ponedjeljak i posebice utorak pogodili Sisačko-moslavačku županiju stradali su mnogi. Stanovnici, imovina, ali i životinje koje su od straha pobjegle ili se, kao i vlasnici, nemaju gdje vratiti jer njihovih domova više nema. U najgorim slučajevima su zarobljene u ruševinama ili su poginule. Mnogi požrtvovni pojedinci, udruge, skloništa, veterinari i vatrogasci već danima su na terenu u područjima nastojeći pomoći ne samo ljudima nego i životinjama.

Već smo na jednom mjestu okupili nekoliko udruga koje danonoćno izlaze na teren i pomažu u potrazi i zbrinjavanjem životinja.

Prijatelji životinja imaju puno informacija na jednom mjestu

A Prijatelji životinja u neprekidnom su kontaktu s ekipama na terenu te redovito ažuriraju podatke na svojim stranicama koji mogu pomoći u logistici i organizaciji potrage za smještajem, potrebe za donacijama hrane za životinje i slično. Situacija je loša, osobito u selima u kojima su kuće jako oštećene ili sravnjene sa zemljom. Uvelike odmažu i vremenski uvjeti, kiša i hladnoća koji vladaju. Osim velike patnje ljudi koji, unatoč kiši, blatu i hladnoći, ne žele napustiti svoje domove, makar bili oštećeni ili srušeni, jednako pate i životinje.

Volonteri pokušavaju pomoći nađenim i napuštenim životinjama kako bi bile što prije zbrinute i, po mogućnosti, vraćene svojim skrbnicima koji ih traže ili kako bi našle nove udomitelje. 

Ne zaboravimo na i životinjama treba naša pomoć

Na www.prijatelji-zivotinja.hr/potres možete pratiti sve detaljne informacije s kontaktima svih onih koji nude i traže pomoć za životinje i smještaj obitelji koje su ostale bez domova, zajedno s njihovim kućnim ljubimcima. Stranica se stalno ažurira najnovijim informacijama pa tamo možete javiti što treba vama, vašim životinjama ili nekome za koga znate da mu treba pomoć, ili ako nudite konkretnu pomoć ili trebate objaviti neku napomenu.

S obzirom na to da je jako važno da svaka životinja bude javno evidentirana, molimo sve koji na područjima pogođenima potresom pronađu napuštenu životinju da ju OBAVEZNO upišu u bazu u Suzinu oglasniku na https://cutt.ly/tjytfw0 kako bi ju skrbnici koji ju traže mogli lakše pronaći! Podaci o pronađenoj životinji upisuju se u gornji desni ugao stranice označen žutom bojom – „PREDAJ OGLAS”.

Također, na njihovim stranicama ćete naći informacije gdje, kako i kome dostaviti donacije u obliku hrane, deka i mogućeg privremenog (ili stalnog) smještaja za životinje i životinjice. Ne zaboravimo da i životinjama treba naša pomoć, udružimo snage i svaka priča može imati sretan kraj!

Foto: Prijatelji životinja

Učitati još
Zatvori