I kućnim ljubimcima s potresom pogođenih područja treba naša pomoć

I kućnim ljubimcima s potresom pogođenih
područja treba naša pomoć

Prizori iz Petrinje, Siska, Gline i svih okolnih područja pogođenih jučerašnjim potresom u svima nama izazvali su navalu emocija. Građani iz cijele Hrvatske ponovno su pokazali veliko srce pa ljudi sa svih strana unesrećenima nude pomoć u svim oblicima, od smještaja do hrane i higijenskih potrepština.

U humanitarnim akcijama sudjeluju organizacije, udruge, kao i brojni građani koji su se individualno organizirali. Hrvatski chefovi još jučer su se zaputili u Petrinju gdje i danas nastavljaju kuhati, a kako i vi možete pomoći, pročitajte ovdje. Osim toga, na jednom mjestu okupili smo i provjerene donatorske akcije u kojima možete sudjelovati.

U cijeloj ovoj strašnoj situaciji nisu zaboravljene ni životinje pa su se brojne udruge za pomoć i zaštitu životinja angažirale oko potrage za njihovim privremenim smještajem, hrane i ostalog.

Udruga za pomoć i unaprjeđenje života životinja “Merida”

Volonteri Udruge za pomoć i unaprjeđenje života životinja “Merida” još jučer su se uputili u Petrinju i traže smještaj za sve vrste životinja, uključujući ptičice, zamorce, kornjače, sve sitne životinje, pse i mačke. Za sada za smještaj samo Zagreb dolazi u obzir.

“Ako možete pomoći s privremencima, barem za male životinjice, zovite na 091/4921 – 280 ili 091/646 8238 ili se javite u inbox Udruge”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku gdje možete pronaći i pratiti sve nove informacije.

Noina arka

Udruga Noina arka nudi smještaj za 10 pasa sa stradalih područja.

Ako trebate zbrinuti svojeg psa, nazovite broj 091/421 4696. Pse ćemo preuzeti i smjestiti na čuvanje u našem prostoru u Dumovcu pokraj Gradskog azila Zagreb. Prijevoz nažalost nemamo”, napisali su na svojoj stranici na Facebooku.

ANIMALEX – udruga za pravnu zaštitu životinja

Udruga ANIMALEX na Facebooku je objavila molbu za pomoć građana oko smještanja životinja. Ukoliko ste u mogućnosti privremeno smjestiti nekoga, javite se u inbox Udruge s brojem mobitela.

“Molimo s područja Zagreba ili u blizini Petrinje. Osigurat ćemo hranu i sve”, dodali su.

Udruga za dobrobit i zaštitu životinja “Najbolji prijatelj”

Udruga “Najbolji prijatelj” poziva sve s pogođenih područja da se jave ukoliko trebaju pomoć u bilo kakvom obliku te ako nemaju gdje sa svojim ljubimcima.

Pozvali su i sve dobre ljude da se jave ukoliko mogu pružiti smještaj za obitelji, ali i za životinje.

“Ukoliko nudite smještaj, molimo budite svjesni da to može potrajati i do pola godine, posebice ako se psi nemaju kome vratiti (nečipirani..) U inbox se javite s brojem telefona i mjestom gdje se nalazite te da li ste mobilni ukoliko po životinju treba negdje doći”, stoji u objavi.

Prijatelji životinja

Udruga Prijatelji životinja na svojoj web stranici nudi informacije, koje ažuriraju u skladu s trenutačnim potrebama, o tome tko sve nudi pomoć životinjama, prvenstveno njihovim privremenim prihvatom. Osim udruga i azila, ovdje ćete na jednom mjestu pronaći i Facebook grupe čiji je cilj pomoći oko privremenog smještaja i hrane za životinje s nastradalog područja.

Također, ako vama ili nekom drugom treba pomoć, možete se javiti e-mail [email protected] kako bi na web stranicu dodali informaciju.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori