Preuređeni hotel Park u Splitu čeka prve goste

Hotel Park, kultno središte društvenih i političkih događanja u Splitu i regiji, izbor brojnih turista i poslovnih ljudi koji borave u gradu, nakon rekonstrukcije koja je trajala deset mjeseci, vraća se u centar zbivanja. Od svog osnutka 1921. godine, hotel je percipiran prestižnim mjestom grada pod Marjanom, smješten nedaleko stare gradske jezgre, na lokaciji neposredno uz najpoznatiju splitsku plažu Bačvice.

hotelpark7

Rekonstrukcija prema projektu uglednog arhitekte Emila Šverka povećala je kapacitet hotela s 57 na 73 sobe uključujući šest apartmana, od kojih pojedini s vanjskim jacuzzijem i pogledom na arhipelag. Za brojne osobe koje tijekom cijele godine iz poslovnih razloga borave u Splitu posebno su dizajnirane dvoetažne sobe u kojima je potpuno opremljen, funkcionalan ured odvojen od same hotelske sobe. Izuzetan, novi eno-gastronomski koncept, luksuzni spa centar s fitness dvoranom, vanjski bazen na terasi hotela, zimski vrt i konferencijske dvorane, uz povećanje kvadrature soba, lobija i ostalih hotelskih sadržaja donijeli su ovom stoljetnom centru splitske društvene scene i zasluženu, petu zvjezdicu.

hotelpark11

Fokus investitora, tvrtke Potestas prilikom planiranja projekta bio je na apsolutnom zadovoljavanju svih potreba suvremenog gosta pa se na parkiralištu hotela Park nalazi i prva punionica za baterije električnih automobila u gradu Splitu.

hotelpark6

Dizajn interijera potpisuje Anita Udvardy koja je uspješno uskladila tradicionalne vrijednosti hotela sa suvremenim standardima u hotelijerstvu i modernom tehnologijom. Šetnja plažom Bačvice potakla je Anitu Udvardy na odabir pješčano-sivih tonova i tirkizno plave boje mora u hodnicima i sobama. Interijerom dominira art deco stil koji odiše bezvremenskom elegancijom, simbolom bogatstva i profinjenosti. Sav tapecirani i namještaj od drva izrađeni su po nacrtima interijeristice, a za prostor bara odabrala je jedan od najljepših svjetskih mramora – crni portoro nero u čijoj se teksturi s crnom isprepliću tonovi zlatne boje. Na zidovima hotela su fotografije iz razdoblja tridesetih godina građanskog Splita, vremena u kojem je hotel Park započeo svoju mondenu priču. Povijesna priča i tradicionalne vrijednosti utkane su i u rebranding hotela kojeg potpisuje splitski dizajnerski dvojac Carli+Sosa.

hotelpark3

Restoran pod paskom chefa Nikole Eterovića njeguje autohtone vrijednosti domaće kuhinje pripremljene od vrhunskih, organski uzgojenih namirnica u tradicionalnim jelima sa suvremenim prizvukom uz autorski potpis chefa. Dijelom restorana dominira chef’s table – kružni stol u čijem se centru nalazi radni prostor i kuhinja što omogućuje gostima direktnu interakciju. U skladu sa suvremenim potrebama tržišta, vrhunski gastro doživljaj nudit će se i gostima koji konzumiraju bezglutensku hranu, hranu bez laktoze, ukusne vege menije te sirove delicije raw food. Novost u ponudi splitske gastronomske scene koju uvodi hotel Park je i sous vide – kuhanje pod vakuumom u trajanju od 24 i više sati na znatno nižim temperaturama od uobičajenih, što omogućuje zadržavanje izvornog, iznimno bogatog okusa. Sve je to popraćeno listom biranih, vrhunskih vina domaćih i stranih vinara.

hotelpark1

Duša ovog hotela oduvijek je bila prostrana terasa s pogledom na more na kojoj je i sam Tin Ujević napisao svoje najljepše stihove. Osim terase i hotelskog restorana, eno i gastro ponuda može se konzumirati i u zimskom vrtu ili novoj Grand Sali.

hotelpark8

Pored kongresnog centra smješten je Priska Spa by Filomena koji je osim gostima hotela na raspolaganju i vanjskim korisnicima. Filomena Spa jedinstveni je hrvatski spa brend koji je za hotel Park osmislio sasvim novi koncept s kojim po prvi puta na hrvatsko tržište uvode i proizvode luksuznog brenda Erno Laszlo. Od klasičnih tretmana za uljepšavanje napravili su ekskluzivan doživljaj, a za potpunu regeneraciju tijela, osim personaliziranog jacuzzija i finske saune, tu je i Slana soba za relaksaciju i tretmane haloterapije.

hotelpark-velika

0