Cirque du Soleil po prvi puta dolazi u Split s jednom od svojih najomiljenijih predstava

Cirque du Soleil po prvi puta dolazi u Split s jednom od svojih najomiljenijih predstava

Cirque du Soleil je redefinirao kako svijet gleda na cirkus; od darovitosti iz malog grada do globalno poznatog imena. Sa sjedištem u Montrealu, kanadska je organizacija postala globalni lider u zabavi uživo stvarajući impresivna i kultna iskustva svjetske klase na 6 kontinenata. Cirque du Soleil povezuje se s publikom iskrenošću, ljudskošću i uključenošću.

Privilegija je surađivati s umjetnicima iz 90 zemalja kako bi oživjeli njihovu kreativnost na pozornicama diljem svijeta. Tvrtka ima za cilj pozitivno utjecati na ljude, zajednice i planet svojim najvažnijim alatima: kreativnošću i umjetnošću. Tijekom godina inspirirano je više od 215 milijuna ljudi u više od 70 različitih zemalja.

Corteo, najzanimljivija produkcija Cirque du Soleil, započinje svoju europsku turneju u Splitu u Hrvatskoj. Ova jedinstvena produkcija, koju je režirao Daniele Finzi Pasca, premijerno je izvedena u Montrealu, u Big Top-u, u travnju 2005. Od svog nastanka, predstava je zadivila preko 9 milijuna gledatelja, u 20 zemalja, na 4 kontinenta.

Corteo će biti predstavljen u Spaladium Areni 20. i 21. svibnja 2022., a ulaznice možete kupiti ovdje.

Predstava Corteo

Corteo, što na talijanskom znači korteža, radosna je povorka, svečana parada koju zamišlja klaun. Predstava spaja strast glumca s gracioznošću i snagom akrobata kako bi publiku uronila u kazališni svijet zabave, komedije i spontanosti, smješten u tajanstvenom prostoru između neba i zemlje.

Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim tiho bdiju brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.

U ovoj izvrsnoj predstavi Corteo, pozornica je smještena u sredini arene i dijeli prostor, pri čemu je svaka polovica publike okrenuta prema drugoj polovici, dajući jedinstvenu perspektivu ne samo predstave, već i pogled izvođača na publiku.

Foto: Cirque du Soleil, PR

Zatvori