Više ne morate sami presađivati svoje biljke – u Đardinu to rade za vas

Više ne morate sami presađivati svoje biljke
– u Đardinu to rade za vas

Skoro svi volimo imati dom ispunjen zelenilom pa pomno biramo svaku biljku koju planiramo donijeti u svoj stan ili kuću, na balkon ili terasu. Razmišljamo o tome gdje ćemo ju staviti, hoće li imati dovoljno svijetla i koliko često će ju trebati zalijevati. No, tada se toliko brinemo za to da nam biljka preživi da često ne razmišljamo o daljnjim koracima. Što kada biljka preraste svoju teglicu? Hoćemo li ju znati presaditi? Koliko veću teglu treba nabaviti? Kako uopće izgleda taj proces?

Ako uzgajate biljke onda i sami znate da je presađivanje zabavno, ali može biti i prilično stresno. Stoga je jako važno da se sve napravi na pravilan način kako se biljke ne bi previše šokirale. Uz malo znanja i spretnosti presađivanje biljaka proći će bez imalo problema, a vaše biljke će izrasti u pravu kućnu džunglu. Kad su vam biljke sretne i zdrave, one će vam to vratiti novim i velikim listovima. Neke stvari na koje biste trebali pripaziti ako ste odlučili stvari uzeti u svoje ruke:

  • odabrati pravu veličinu, oblik i materijal tegle
  • odabrati pravilnu zemlju i drenažu
  • očistiti trulo korijenje i ostale eventualne osušene dijelove biljaka
  • biti nježni i strpljivi

Ipak, ako se bojite sami riskirati kod kuće, znamo pravo mjesto gdje možete odnijeti sve svoje biljke i oni će napraviti sve umjesto vas.

Odnesite svoju biljku u Đardin i oni će se pobrinuti za nju

Ako pak sami niste toliko vješti ili ste vlasnik rijetkih biljaka koje vas je strah presađivati odnesite ih u Đardin. Ova vesela ekipa u svojoj ponudi nudi čak i to. Osim presađivanja, raznih radionica s kojima su krenuli i hotela za biljke koji je u planu, kao prave znalce možete ih pitati za savjet. Donesite svoju biljku u Deželićevu 89 u Zagrebu i oni će se pobrinuti za nju.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori