Prekrasna Yin & Yang kuća s vrtom na krovu

Prekrasna Yin & Yang kuća
s vrtom na krovu

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-02

Ako ste ikada maštali o samoodrživoj u potpunosti ekološkoj kući, arhitektonski studio Penda upravo je kreirao jednu takvu. U blizini Kassela nastaje obiteljska Yin & Yang kuća. Savršeno uklopljena u ruralni njemački okoliš s posebno izvedenim krovom. Krov je naime vrt. Arhitekt Chris Precht transformirao ga je u vrtnu površinu kaskadnog terena tj. izgleda – iako nije morao, obzirom na ruralni dio mjesta gdje se kuća nalazi – i time kreirao savršenu mimikriju kuće u krajolik.

Yin & Yang kuća

Vrt tijekom cijele godine kućanstvu omogućuje svježe voće i povrće, a tijekom zime postoji i mogućnost zaštićenog uzgoja u malim staklenicima. Ovim potezom arhitekt vraća prirodi komad zemlje koji je uzeo kako bi podigao kuću. Kuća je kreirana od dva zasebna entiteta – onog za življenje i radnog prostora. Spojeni su (no istovremeno i odvojeni) yin & yang simboličkom formom. Znakoviti je taj potez s obzirom na značenje drevnog simbola.

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-03

Kako je zamišljena Yin & Yang kuća te kako se uklapa u okoliš možete vidjeti na renderima, a još radova (izvedenih i onih tek planiranih za budućnost) ovog iznimnog studija možete vidjeti ovdje.

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-04

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-05

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-06

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-07

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-08

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-09

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-10

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-11

penda-yin-yang-house-kassel-germany-designboom-12

Foto: Penda

Učitati još
Zatvori