Prekrasna vila na Šolti u stilu Mad Men serije

Prekrasna vila na Šolti u
stilu Mad Men serije

exterier-1

Opojna Šolta

Šolta je jedan od najposjećenijih i najljepših dalmatinskih otoka, smješten nasuprot grada Splita i pored otoka Brača. Šolta će vas na prvu osvojiti svojom prirodnom ljepotom i ležernošću, a zadržat će vas tu i stvoriti uspomene za pamćenje baš svojim okusima. Zaljubit ćete se s prvim gutljajem vina autohtone sorte koji će u dodiru s vašim nepcem stvoriti čaroliju.

Prije dvadesetak godina, kalifornijski istraživači uputili su se preko oceana u potragu za korijenima svjetski poznate i omiljene kalifornijske sorte vina zinfandel. U svojoj potrazi došli su i do našeg prekrasnog otoka. Tada su nas podsjetili na stare vinske tajne. Naime, kalifornijski zinfandel je sorta koja potječe od kaštelanskog crljenka. A iz ljubavi šoltanskog dobričića i kaštelanskog crljenka izrodila se naša omiljena i poznata sorta plavac mali.

exterier-4

exterier-7

Atmosfera Mad Men serije

U tom opijenom, magičnom gastronomski profinjenom dijelu Dalmacije smjestila se i jedna prekrasna vila. Zamislite samo kako ispijate to isto vino, kušate probrane mediteranske specijalitete i uživate lješkareći se uz bazen ovog prekrasnog zdanja. Uređena u modernističkom i profinjenom stilu s posebnim akcentom na detalje kao što su fotelje u dnevnoj sobi, stolci u blagavaoni ili uređena vanjština eksterijere oko bazena. Pogled koji puca iz skoro svih prostorija vile oduzet će vam dah.

Blago prizivajući doba 1950-ih i stila koji je proslavila serija Mad Men, ova vila uređena po projektu Tihane Runje garantirano je mjesto za potpuni odmor.

exterier-9

INTERIER-1

INTERIER-7

INTERIER-9

INTERIER-12

INTERIER-14

INTERIER-15

INTERIER-18

Učitati još
Zatvori