Zašto je prekid s velikom torbom najbolji potez?

Zašto je prekid s velikom
torbom najbolji potez?

Čak i kada nismo imali što u njih staviti, torbe smo ponosno nosili. Od dječjih torba zbog kojih smo se osjećali toliko veliki i važni, a koje su bile dio naše svakodnevne igre do prve školske torbe koja je nosila one male brige, torba je postala nezaobilazni dio naše svakodnevice. Ubrzo, u dnevnu torbu smo upakirali cijeli svoj život. Torba više nije bila samo dio naše svakodnevice, već je postala našom svakodnevicom.

TORBA ILI RUČNA PRTLJAGA?

Sadržaj torbe o nama govori mnogo i iskreno, bez cenzure i uljepšavanja. Od izgužvanih računa do omota koji krije pola nepojedene energetske pločice do nekoliko ruževa za usne izgubljenih na samom dnu, torba otkriva naše navike, svakodnevnu rutinu i nekoliko crtica iza našeg karaktera. Privrženost konceptu torbe, ali i svim stvarima koje u njoj nosimo je naše dnevne torbe pretvorila u malu ručnu prtljagu. Iako nam velika torba donosi osjećaj sigurnosti, upravo se u njoj krije ono što nas čini nesigurnima, a prekid s njom je najbolje što možete učiniti.

Iako se kroz godine sadržaj naše torbe mijenjao, naša privrženost torbama ostala je ista. Sve bolje i veće torbe za nas su značile mnogo više od dodatnog džepa koji su skrivale. Nakon što smo u garderobu dodali onu prvu veliku dnevnu torbu, instantno smo se osjećali odraslo, odgovorno i slobodno. Naša velika torba sada je postala ona pomoć sa strane koja krije sve što nam tijekom dugog dana može zatrebati. Iako je donosila osjećaj neovisnosti, ona je u nama zapravo izazivala sve veću ovisnost.

Sve veće torba donosila je i sve više prostora, a više prostora donosilo je i sve više predmet koje smo, s opravdanim razlogom ili bez njega, uvijek trebali imati uz sebe. Velika torba je greška koju nismo odabrali slučajno, ali jesmo odabrali sasvim podsvjesno. Još od djetinjstva kada smo ostali očarani magičnom torbom Mary Poppins i iz tinejdžerskih dana kada je torba označavala nešto samo naše i neizmjerno važno, torba je osim stvari nosila i nestvarnu i naučenu važnost koju smo joj sami prišili.

Sada, nekoliko godina ili desetljeća nakon, najbolji potez koji možete učiniti je prekinuti s najdragocjenijim svakodnevnim detaljem, velikom dnevnom torbom.

Zašto? Jer dnevna torba nije nikad ni značila ni nosila više od nagomilanih stvari koje nerijetko ne trebamo imati nadohvat ruke. Prema popularnoj Marie Kondo metodi, prema pravilima minimalizma ili prema vlastitim pravilima, izbacite sve ono što vam zapravo ne treba u dnevnoj torbi.

Nekoliko stvari koje su ostale unutar nje poput mobitela i slušalica, novčanika i ključeva pospremite u malu torbu koje ne ostavlja puno praznog prostora za povratak starim navika i samo dišite. Ubrzo, postat će vam jasno da su se onaj osjećaj odgovornosti i slobode nikad nije skrivao unutar velike torbe i da je prekid s velikom torbom i nepotrebnim stvarima vrlo odrasli i najbolji potez koji ste mogli učiniti.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori