Super predstava, cool izložba i mnogo koncerata u Zagrebu je idućeg tjedna

Staging a play TARTUFFE

Staging a play TARTUFFE

Prosinac je mjesec koji neminovno donosi odlična adventska događanja, no grad Zagreb živi i mimo blagdanskog rasporeda i sadržaja. I kako stvari stoje – sve je življi i življi. Što je na rasporedu nekoliko poznatih i popularnih lokacija u gradu sljedećeg tjedna donosimo u nastavku…

Premijera predstave Staging a play TARTUFFE

Nakon premijere u Svetvinčentu, novi projekt nagrađivanog koreografa i redatelja Matije Ferlina, u produkciji i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, bit će izveden u Zagrebu – Staging a play TARTUFFE. Zagrebačka premijera održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih, dok reprizna izvedba slijedi u utorak, 5. prosinca. Scenografiju potpisuje Mauricio Ferlin, glazbu Luka Prinčič, a dramaturgiju Jasna Jasna Žmak. Predstavu izvode Petra Chelfi, Andreja Jandrić, Domagoj Janković, Darko Japelj, Sintija Kučić, Marin Lemić, Roberta Milevoj, Petra Valentić i Kasija Vrbanac. Projekt je nastao u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla i suradnji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom.

Mali format Staging a play TARTUFFE (8)

Mali format Staging a play TARTUFFE (5)

Određeni broj ulaznica za premijernu izvedbu može se kupiti po cijeni od 60 kuna. Cijena ulaznica za repriznu izvedbu iznosi 50 kuna. Ulaznice možete kupiti online  ili na blagajni Zagrebačkoga kazališta mladih.

nebojsa1

Mix It Up

U zagrebačkom Swanky Monkey Gardenu će se 6. prosinca s početkom u 18 sati otvoriti izložba ilustracija Mix it up u trajanju od samo nekoliko sati. Svoje će radove prikazati neki od trenutno najzanimljivijih ilustratora koji djeluju iz Hrvatske – Filip Peraić, Ivan Blažetić – Šumski, Tea Jurišić, Davor Schunk i Nebojša Cvetković. Zajednički nazivnik njihovih ilustracija je pitanje kako spojiti naizgled nespojive poznate ličnosti, prema ideji Bruketa&Žinić&Grey tima, a na inicijativu i uz podršku vodećeg europskoga dobavljača papira IGEPA, čiju su paletu materijala ilustratori dobili na raspolaganje.

Crteži koji različitim tehnikama spajaju ljude koji su obilježili povijest, žele uvjeriti kako je svaka kombinacija, ma koliko nevjerojatna bila, moguća. Tako su na njima spojeni primjerice Mozart i Lennon, Mona Lisa i Elvis Presley, Madonna i Steve Jobs, Oprah i Tesla, Frida Kahlo i Mike Tyson, Queen Elisabeth i Abraham Lincoln. Sve je crteže IGEPA objavila u ograničenom izdanju kataloga čije je nedavno objavljivanje povod ove izložbe.

tea-jurisic2

schunk2

nebojsa2

Kultni film 80-ih kao oporavak od kraja Stranger Things

Novu sezonu projekcija u Kinoklubu Zagreb otvaraju filmovi na napuštenoj bojišnici nostalgije i pop-culture reference porna, u univerzumu u kojem su nastale mnogima omiljene Stranger Things braće Duffer, svijetu u kojem neka radio-postaja uvijek vrti The Cure, a svako-malo netko se probudi sa psihičkim moćima. Dobrodošli na terapiju za oporavak od Stranger Things bingea te ja na rasporedu ovoga tjedna, 7. prosinca gledamo film ‘Izmijenjena stanja’ Kena Russella.

Tjedan je u znaku koncerata

Klub Boogie ovaj tjedan donosi dvije odlične svirke – Ricardo Luque & Amigos – Salsa Night u srijedu, 6. prosinca i Habiba Jonić – Celebrating Erykah Badu music u četvrtak 7. prosinca.

Ricardo Luque & Amigos je sedmeročlani sastav čine glazbenici različitih generacija ujedinjeni idejom njegovanja tradicionalnog kubanskog sona, bolera, guajire i ostalih stilova koji su kasnije u New Yorku stopljeni u globalni glazbeni pokret salsa glazbe. Band je okupio najpoznatiji venecuelanac u Hrvatskoj, fagotist, pjevač, skladatelj, kuhar, pedagog, Ricardo Luque. Večeras slušamo nezaboravne hitove kao što su Beautiful Maria, El Cuarto de Tula, Suavecito, Cachita, Moliendo Cafe itd.

Habiba Jonić je vrhunski vokal koji stilski podsjeća na glazbeni opus Erykah Badu, Jill Scott i drugih zvjezdanih R&B pjevačica te će nastupiti upravo s tim programom.
Biba je još 2002. snimila album s istaknutim francuskim jazz pijanistom Alain Jean-Marieom te potom nastupila na jazz festivalu u pariškoj Olympiji gdje je oduševila publiku i kritiku. Krajem 90-ih studirala je na jazz akademiji u Grazu i snimila nosač zvuka sa splitskim bandom Black Coffie. Nadamo se da ćemo uskoro u klubu predstaviti neki novi uradak ove vrhunske jazz vokalistice.

U Harmici, nekih pedesetak metara od Boogieja, na repertoaru je 5. prosinca Gypsy Jazz Night, dok je 7. prosinca na rasporedu Azil Jazz Quartet. Tjedan koji je pred nama donosi stvarno dobru dozu groovea i jazza, na koju god lokaciju se namjerili.

Kraj tjedna donosi pravu glazbenu poslasticu – veliki koncert glazbene dive Josipe Lisac u Lisinskom. U nedjelju, 10. prosinca glazbenica če održati tradicionalan koncert posvećen Karlu Metikošu koji će ove godine dobiti posebnu dimenziju zbog obilježavanja 50 godina karijere naše najveće glazbene umjetnice. Ulaznice su u prodaji po cijenama od 140, 160 i 190 kn. Kupiti se mogu na blagajni Lisinskog, na lisinski.hr, u sustavu Eventim te na eventim.hr.

jospia post

Foto: Jelena Janković (Staging a play TARTUFFE), Facebook

0