Povratak prirodi uz pletene svjetiljke

Ekološki osviješten dizajn prihvaća sve više komercijalnih brendova pa tako u suradnjama s raznim dizajnerima nastaju potpuno ‘eco friendly’ linije namještaja i dekoracija na valu ‘zelenog’ trenda. Tome se priključila i IKEA te je s dizajnericom Ilse Crawford izbacila kolekciju Sinnerlig potpuno posvećenu prirodnim materijalima, a sjenilo iz te kolekcije pokrenulo pravu pomamu za pletenim svjetiljkama.

Prozračna pletena sjenila, s IKEA potpisom, ali i drugih brendova te u kućnoj radinosti, počela su preplavljivati fotografije magazina za uređenje interijera, a tome je vjetar u leđa dao i popularni boho trend sa svojim etno motivima. Osim što podsjećaju na lagano ljetno raspoloženje zbog čega su obožavane u interijerima kuća za odmor, daju vrlo romantično svjetlo u noćnim situacijama. Odlično se slažu uz nježne boje, prirodne tonove i materijale kao što su lan, grubo pletivo, drvo, juta, pluto, ali pristaju i uz potpuno suprotne tamne nijanse, beton, metal i čelik.

Pletena sjenila dolaze u raznim oblicima i veličinama, a dozvoljavaju eksperimentiranje i dobro će izgledati na raznim udaljenostima od stropa. Uz još pletenih detalja u interijeru davat će jedan opušten, a opet chic dojam. Ono što im još daje na izražajnosti je kombinacija s puno zelenila jer u zajedno s biljkama kreiraju dojam urbane džungle, još jednog trenda vrlo popularnog ove sezone.

Ako uređujete dom, inspirirajte se ovim fotografijama za stvaranje vlastitog prostora!

basketlight-ikea

@ikea

Foto: Instagram

0